Северното сияние може да бъде видимо за части от Обединеното кралство до събота

...
Северното сияние може също да освети небето в Северна Ирландия
Коментари Харесай

Северното сияние може също да освети небето в Северна Ирландия и Северна Англия.

Незначително подобрение на овала на сиянието - което определя обхватът на полярните светлини - означава, че ослепителният дисплей се вижда по на юг.

Обикновено се свързва със скандинавските страни в Европа, но понякога може да се види в Обединеното кралство.

Хора съобщават наблюдения в цялата страна в сряда - от далечния юг до Корнуол, както и в Голям Манчестър, Нортъмбърланд и Лейк Дистрикт.

AuroraWatch на университета в Ланкастър, управляван от групата по космическа и планетарна физика, издаде " червена тревога“ в сряда, което означава „вероятно е полярното сияние да се вижда с око и камера от всяка точка на Обединеното кралство“.

Очаква се активността да започне да намалява от събота.

Как можете да видите феномена?

Професор Дон Полако от катедрата по физика на университета в Уоруик каза, че би било трудно да се предвиди точно къде може да се види Северното сияние, тъй като условията се променят бързо.< /p>

„Едно обаче е сигурно, а то е, че е малко вероятно да ги видите от ярко осветена градска среда – трябва да отидете някъде тъмно и да погледнете към северния хоризонт [търсете Полярната звезда ].

„И така, за предпочитане е да сте в провинцията, далеч от уличното осветление. Разбира се, то също трябва да се изчисти.“

Обяснявайки какво представляват светлините, професор Полако добави: „Северното сияние [Aurora Borealis] се причинява от взаимодействието на частици, идващи от слънцето, слънчевия вятър , със земната атмосфера - канализирана към полярните региони от магнитното поле на Земята.

"Всъщност е малко като железни стърготини и полето на магнитно поле."

"Слънчевото вятърът съдържа повече частици, когато има слънчеви петна, тъй като това са области на повърхността на слънцето, където магнитното поле взаимодейства с плазмата в слънцето и частиците могат да бъдат освободени.

Прочетете повече:

Рядка бебешка синя спирала, наподобяваща галактика, наблюдавана в Аляска
Розово полярно сияние, наблюдавано в Канада

Розово полярно сияние, наблюдавано над Отава

„След като частиците бъдат насочени към земната атмосфера, те взаимодействат с молекули и имат отличителни цветове и шарки, като светлинни емисии, които приличат на завеси или прожектори.

"Тези форми се променят бързо в рамките на минути/секунди."

Според Royal Обсерватория Гринуич, различните газове определят какви цветове осветяват небето, като азотът и кислородът са основните газове в земната атмосфера.

Зеленото в полярното сияние е характеристика на кислорода, докато лилавите, сините или розовите нюанси са причинени от азот.

Понякога може да се види наситено червено, когато полярното сияние е „особено енергично“, в резултат на взаимодействието на кислорода на много голяма надморска височина със слънчевите частици.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР