Севернокорейците наредиха да защитят портретите на Ким Чен Ун от буря

...
Севернокорейската столица Пхенян беше поставена в състояние на висока степен
Коментари Харесай

Севернокорейската столица Пхенян беше поставена в състояние на висока степен на тревога за щети от наводнения - след като хиляди хора бяха евакуирани след проливни дъждове в южната част.

Изображение : Наводнение в южния град Тегу, Южна Корея. Снимка: Yonhap/Ройтерс

В Rodong Sinmun, севернокорейският вестник, който служи като официален рупор на управляващата Работническа партия, съобщи, че на длъжностни лица е наредено да приложат спешни мерки за защита на фабриките и посевите от бурята.

Той също така каза, че „основният фокус“ ​​на хората трябва да бъде „осигуряването на безопасността на“ пропагандните портрети на настоящия лидер, баща му Ким Чен Ир и основателя на Северна Корея Ким Ир Сен, както и статуи, мозайки, стенописи и други паметници на Ким.

Корейската централна новинарска агенция на Пхенян заяви, че всички сектори и звена в страната „провеждат динамична кампания за справяне с катастрофалния анормален климат“.

„Силен вятър, проливен дъжд , бяха издадени предупреждения за приливни вълни и море", добави той.

Прочетете още новини от света:
55 загинаха при горски пожари в Хавай - броят на смъртните случаи вероятно ще нарасне
Американците, задържани в Иран, са преместени в домашен арест след размяната на затворници

Военни и представители на управляващата партия бяха мобилизирани, за да намалят до минимум въздействието на бурята върху крехката икономика на страната.

Междувременно южнокорейските власти отмениха националната тревога за буря, след като Ханун изля почти половин метър дъжд върху някои райони на крайбрежието на страната.

Много от евакуираните 16 000 души се завърнаха у дома до петък и захранването беше възстановено в повечето от 46 484 домове, които загубиха електричество , казаха официални лица в Юга.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР