Севернокорейският лидер се извини за убийството на южнокорейски служител край

...
Севернокорейският лидер се извини за убийството на южнокорейски служител край
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се извини за застрелян южнокореец

Севернокорейският водач се извини за убийството на южнокорейски чиновник край противоречивата морска граница сред двете Кореи. Ким сподели, че "съжалява доста " за "неочаквания " и "злощастен " случай, оповестиха южнокорейски представители, представени от Асошиейтед прес.

"Председателят на Държавния съвет, другарят, съжалява доста за това, че е провокирал огромно отчаяние у президента Му Дже-ин и южнокорейските жители поради един непредвиден и злополучен случай " във време, когато Южна Корея се мъчи да се оправи с коронавирусната пандемия, се споделя в севернокорейското обръщение, представено от съветника на президента Мун, Со Хун.

Вчера Южна Корея упрекна Северна Корея, че преди няколко дни е застреляла южнокорейски държавен чиновник, който евентуално се е опитвал да избяга от родината си, и е изгорила тялото му, откакто го е разкрила върху плаващ предмет в севернокорейски води. Южнокорейските управляващи нарекоха това "зверско действие " и желаеха от КНДР да накаже отговорните.

Според севернокорейското обръщение бойците на КНДР първо стреляли с халосни патрони, откакто мъжът не можал да изясни изцяло какво прави там, а единствено споделил, че е от Южна Корея. После посочил признаци, че се пробва да бяга, което предиздвикало севернокорейските бойци да открият огън и те произвели 10 изстрела. Когато бойците се доближили до плаващия предмет, върху който бил индивидът, те разкрили там единствено доста кръв, а мъжът не се виждал на никое място. Войниците заключили, че той е мъртъв, и изгорили плаващия предмет според разпоредбите за битка с ковид, споделя Пхенян..

В сряда Ан Йон-хо, почитан офицер от южнокорейската войска, съобщи пред южнокорейските депутати, че Северна Корея евентуално е застреляла служителя в осъществяване на затегнати правила за битка с ковид, които включвали "безразборна пукотевица " по всеки, който нелегално се приближи до границите й.

Южнокорейският министър на защитата Со Ук съобщи, че се допуска, че служителят се е опитвал да избяга, тъй като си е оставил обувките на кораба, с който в началото плавал, поставил си е избавителна жилетка и се качил на плаващия предмет, на който е бил открит в севернокорейски води. Со добави, че има и косвени улики, че служителят е имал желание да избяга. Според някои специалисти обаче всичко това не е задоволително, с цел да се заключи, че мъжът е бил дезертьор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР