Севернокорейският лидер Ким обиколи оръжейни фабрики и обеща да повиши готовността за война в лицето на напрежението

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун посети ключови оръжейни фабрики в
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун посети ключови оръжейни фабрики в страната, произвеждащи артилерийски системи, двигатели за крилати ракети и дронове и ракети-носители за балистични ракети, способни да носят ядрено оръжие, и обеща да ускори усилията за напредък в...

От КИМ ТОНГ-ХЮНГ Associated Press 5 август 2023 г., 22:07 ч. Украйна.

По време на посещението на Ким в неуточнена фабрика, произвеждаща артилерийски системи с голям калибър, той подчерта „важните отговорности и задачи на фабриката за усъвършенстване на готовността за война (на Севера), официален представител на Северна Корея Корейската централна новинарска агенция каза.

Ким похвали усилията на фабриката да използва „научни и технологични мерки“ за подобряване на качеството на снарядите, намаляване на времето за обработка на тръбите за гориво и увеличаване скоростта на производство, но също така призова за необходимостта от разработване и производство на нови видове снаряди, каза KCNA.

В друга фабрика се произвеждат камиони-носители, предназначени за транспортиране и изстрелване на балистични ракети , Ким каза, че увеличаването на доставките на превозни средства е основен приоритет за военните и похвали работниците за създаването на „солидна основа“ за производство.

Във фабрика, произвеждаща двигатели за крилати ракети и дронове, Ким призова за „бързо разширяване“ на производството, каза KCNA. Спирките на Ким включваха и фабрика за малки оръжия, където той подчерта необходимостта от модернизиране на оръжията, носени от войниците. Снимки, публикувани от държавните медии, показват как Ким стреля с най-малко две пушки с различни прицели от маса.

В лицето на задълбочаващите се конфронтации с Вашингтон и Сеул, Ким се опитва да стимулира видимостта на партньорствата му с Москва и Пекин, докато той се опитва да излезе от дипломатическата изолация и да се включи в обединен фронт срещу Съединените щати.

Неговата обиколка на оръжейни фабрики идва след огромен военен парад миналия месец в столицата на Северна Корея, Пхенян, където Ким се присъедини към руския министър на отбраната Сергей Шойгу и представител на китайската управляваща партия, докато изстрелва най-мощните си ракети, предназначени да насочват Южна Корея и Съединените щати.

Присъствието на Шойгу на парада на 27 юли, което дойде, след като Ким го заведе на обиколка на вътрешна оръжейна изложба, демонстрира подкрепата на Северна Корея за инвазията на Русия в Украйна и добави на подозрения, че Северът е бил готов да достави оръжие на Русия, за да подкрепи нейните военни усилия.

Чеонг Сеонг Чанг, анализатор в южнокорейския институт Седжонг, каза, че посещенията на Ким в фабриките вероятно са имали двойна цел да насърчат модернизацията на произведените в страната оръжия и да проучат артилерия и други доставки, които евентуално могат да бъдат изнесени за Русия.

Коментарите на Ким в артилерийската фабрика относно подобряването на качеството на снарядите и необходимостта от разработване на нови видове боеприпаси, които той описва като ключови за „отбранителните икономически проекти“ на страната, ясно съобщават за намерение за износ в Русия, каза Чеонг.

Северна Корея се присъединява към Русия по отношение на войната в Украйна, настоявайки, че „хегемонистичната политика“ на водения от САЩ Запад е принудила Москва да предприеме военни действия за защита нейните интереси в областта на сигурността. Но Пхенян отхвърли обвиненията на САЩ, че е доставял оръжие на Русия, за да подпомогне нейните битки в Украйна.

Чонг каза коментарите на Ким във фабриката относно производството на камиони за изстрелване на ракети може да означава, че Северът вижда известен напредък в увеличаването на производството на тези превозни средства, което вероятно би подобрило оперативния обхват на неговите балистични оръжия, предназначени да се насочват към съседни съперници и континенталната част на САЩ.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР