Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на
Коментари Харесай

Ким Чен-ун посети пострадал от наводнение район, нареди да бъдат осигурени подслон и храна за хората без покрив

Севернокорейският водач Ким Чен-ун  Ким Чен-ун Ким Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на британски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е посетил южен регион на страната, където траяли няколко дни проливни дъждове са наводнили стотици къщи и обширни площи селскостопански земи, оповестиха през днешния ден държавни медии, представени от Асошиейтед прес.

Рядко се случва Ким да посети потърпевши от наводнения места. За финален път държавни медии бяха съобщили за такава аудиенция през септември 2015 година, когато той инспектира възстановителните работи в потърпевш от наводнения североизточен град, съгласно министерството на националното обединяване в Сеул.

Тази аудиенция на Ким може да бъде обсъждана като изпитание да се укрепи имиджа на водач, угрижен за прехраната на хората в миг, когато неблагополучията в стопанската система на Северна Корея евентуално са се влошили поради пандемията от ковид. Тя накара КНДР да затвори през януари границата си с Китай - най-големия ѝ търговски сътрудник.

Наводненията в обширни региони единствено ще задълбочат икономическите усложнения на КНДР, показва АП.

Ким Чен-ун подреди да се изпрати помощ на карантиниран град в КНДР

Корейската централна телеграфна организация КЦТА заяви през днешния ден, че Ким е посетил град в провинция Северен Хвангха, където след стихия се е скъсала дига. Наводнени са били 730 едноетажни къщи и 600 хектара оризови полета. Унищожени са били 179 жилищни блока в окръг Унфа. КЦТА съобщи, че няма жертви.

Агенцията заяви, че Ким е бил на мястото и е наредил останалите без заслон хора да бъдат настанени в укрития и да бъдат снабдени със зърно от неговите лични ресурси.

Ким е споделил също, че ще бъдат изпратени служебни лица, с цел да следят строителството на 800 сглобяеми къщи в града. Армията ще бъде мобилизирана за възобновяване на пътища и друга инфраструктура, дружно с локални поданици.

Северна Корея постоянно страда от големи вреди от летни дъждове поради неприятна канализация, обезлесяване и разнебитена инфраструктура.

Провинция Северен Хвангха е главният селскостопански район в КНДР. КЦТА не посочи по кое време тъкмо Ким е бил в Северен Хвангха, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР