Севернокорейският лидер Ким Чен Ун за пръв път говори публично

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун за пръв път говори публично
Коментари Харесай

В КНДР за пръв път открито заговориха за среща със САЩ

Севернокорейският водач Ким Чен Ун за пръв път приказва обществено за " разговор " със Съединени американски щати в светлината на очертаваща се среща с американския президент Доналд Тръмп, заяви формалната севернокорейска организация КЦТА, представена от БГНЕС.
Ким Чен Ун показа отчет пред високопоставени партийни ръководители за " обстановката на Корейския полуостров и Северна Корея ", оповестява севернокорейската организация. В своя отчет Ким Чен Ун загатва за идната среща на върха с южнокорейския си сътрудник Мун Дже Ин, която е планувана за 27 април. Малко по-рано американският държавен глава разгласи, че историческата среща сред него и Ким Чен Ун ще се състои през май или при започване на юни.
Това е първият път, когато формалната севернокорейска организация разяснява допустима среща на върха със Съединени американски щати, само че без да загатва името на Доналд Тръмп. Пхенян публично в никакъв случай не е потвърждавал за възможни диалози с Белия дом за денуклеаризация на Корейския полуостров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР