Севернокорейският лидер Ким Чен Ун въведе нов закон, според който

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун въведе нов закон, според който
Коментари Харесай

КНДР затруднява пътуванията на хората

Севернокорейският водач Ким Чен Ун вкара нов закон, съгласно който тези жители, които живеят покрай границата с Китай или пътуват до тези райони, би трябвало да подпишат обвързване, че няма да избягат от страната, заяви организация Фокус.
Северна Корея има население от 25 милиона души и те към този момент се нуждаят от особено позволение за пътешестване в страната. Но в този момент тези, които ще пътуват до районите, прилежащи на границата с Китай, ще се сблъскат с спомагателни компликации. Това се отнася за огромно многообразие от пътувания, в това число бизнес пътувания, сватби или погребения.
Новият документ, за който те би трябвало да дават пръстов отпечатък, съдържа заричане да не се пробва да избяга от страната. Преди това те даваха такова заричане, само че устно. За пътешестване в страната те също се нуждаят от уверение за поданство, характерност от ръководителя на прилежаща общественост, от представител на локалната сигурност и от администрацията в региона, където индивидът отива - към 4-5 разнообразни документа.
Както сподели гражданин на Северна Корея, не е мъчно да се дадат още пръстови отпечатъци, с цел да се получи позволение за пътешестване, само че за него е неприятно тази потребност да се добави към остарялата документи. Някои към този момент са пропуснали значими фамилни събития, тъй като не са имали нужните документи за пътешестване. Също по този начин хората не харесват обстоятелството, че непосредствено се третират като евентуални бегълци.
Освен това КНДР стартира огромна акция за дискредитиране на бегълците, откакто група деятели от Южна Корея пуснаха пропагандни листовки в Северна Корея, които минаха границата с балони. Пхенян назовава всички, които са избягали от страната, в това число от бедността и глада, „ дезертьори “. А техните фамилии, които остават в Северна Корея, постоянно са обект на наказания и преселване в други региони, написа Daily Express.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР