Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще се срещне с южнокорейския президент

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще се срещне с южнокорейския президент
Коментари Харесай

Нова междукорейска срещана върха ще се проведе от 18 до 20 септември

Севернокорейският водач Ким Чен-ун ще се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Пхенян от 18 до 20 септември, предава Българска телеграфна агенция. Двамата водачи ще разискват нуклеарното разоръжаване, предадоха международните организации.

Това ще е трета среща на върха сред тях. Те ще дискутират практическите ограничения за денуклеаризиране на Корейския полуостров, съобщи южнокорейският представител Чун Юи-йон. Той управлява делегацията, посетила Пхенян и предала на севернокорейския водач писмо от южнокорейския президент.

Севернокорейският водач през днешния ден повтори своя ангажимент в поддръжка на денуклеаризацията на полуострова. Той е споделил това на южнокорейския делегат. Пред него Ким е изразил също по този начин вяра от възстановяване на връзките със Съединени американски щати.

" Той изрази безпокойствие, че интернационалната общественост не схваща изцяло неговите планове. В тази връзка той помоли да предадем съответното обръщение на Съединени американски щати ", сподели Чун Юи-йон, добавяйки, че не може да разкрие наличието на документа и съобщи, че по този метод Ким се надява да се реализира прогрес в връзките със Съединени американски щати, съобщи ТАСС.

Неговото предпочитание е да изкорени изцяло заплахата от въоръжен спор и ужаса на войната, тегнещи над Корейския полуостров, с цел да го трансформира в люлка на мира без нуклеарни оръжия, свободен от всякаква нуклеарна опасност, заяви севернокорейската организация КЦТА по адрес на Ким, съобщи Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР