Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се извини заради убийството на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се извини заради убийството на
Коментари Харесай

Убиха южнокореец в Северна Корея, Ким Чен Ун се извинява

 Севернокорейският водач Ким Чен Ун се извини поради убийството на южнокореец в морето, наричайки случилото се " ненадейно и позорно събитие ", оповестиха от кабинета на президента в Сеул. Служителят по риболовния надзор на Министерството по морско дело и риболовство на Южна Корея е бил убит във вторник от севернокорейски бойци, а Сеул сподели, че тялото му е било запалено, до момента в който било още във водата, явно като защитна мярка против коронавирусна зараза.

Това беше първото ликвидиране на южнокорейски жител от севернокорейските сили от десетилетие насам и провокира възмущението на Сеул. Ким се извини " за разочарованието на президента Мун и южнокорейците ", вместо да им помогне пред лицето на " злокобния ковид ", сподели Су Хун, съветникът по националната сигурност на Южна Корея.

Извиненията от Пхенян – приписано персонално на Ким - са извънредно редки и известието идва в миг, когато междукорейски връзки са в надълбоко заледяване на фона на спор в нуклеарните договаряния сред Пхенян и Вашингтон. В писмото Пхенян призна, че по мъжа било стреляно най-малко 10 пъти, защото той " е влезнал нелегално в нашите води “ и е отказал да се разпознава вярно.

Граничните чиновници разкрили огън по него в сходство с настоящите указания, се споделя в него. Военни чиновници в Сеул настояват, че мъжът е бил разпитван, до момента в който е бил във водата в продължение на няколко часа и е изразил предпочитание да избяга на север, само че е бил погубен след " заповед на висшия орган ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР