Севернокорейският лидер Ким Чен Ун реши да преустанови плановете за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун реши да преустанови плановете за
Коментари Харесай

Ким Чен Ун спря плановете за военни действия срещу Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен Ун реши да прекрати проектите за военни дейности против Южна Корея, заяви Корейската централна телеграфна организация, представена от Ройтерс.

Решението е взето след извършена през вчерашния ден видеоконференция на Централния боен комитет на Корейската трудова партия, управлявана от Ким Чен Ун.

Политическото напрежение сред двете Кореи се усили поради възраженията на Пхенян против изпращането в Северна Корея на пропагандни листовки от деятели от територията на Южна Корея през границата.

Северна Корея споделя, че това е нарушаване на съглашението с Южна Корея за попречване на военна борба и упреква севернокорейци, които са дезертирали в Южна Корея и вземат участие в пропагандната акция с листовките, че наскърбяват по този метод управлението в Пхенян.

Междувременно южнокорейска организация хвърли още стотици хиляди листовки благодарение на балони в Северна Корея, заяви деятел, представен от Асошиейтед прес.

Активистът Парк Сан Хак сподели, че организацията му е пуснала от граничния град Паджу нощес 20 големи балона, от които са разпръснати 500 000 листовки, 2000 банкноти от един $ и дребни книги над Северна Корея.

Пак, някогашен жител на Северна Корея, избягал в Южна Корея, сподели в изказване, че стартирането на листовки "е битка за правдивост в името на освобождението " на севернокорейците.

Очакваше се тези дейности да засилят така и така изостреното напрежение сред двете Кореи. Пхенян наскоро ускори риториката си против стартирането на листовки от южнокорейски деятели, като взриви празния, издигнат от Сеул, офис за връзка на своя територия и възобнови психическата си война против Юга.

Местни чиновници в Южна Корея обявиха, че изследват интернет профила на Пак и може да изискат полицията да проверява активността му като евентуална опасност за жителите на пограничните региони. Южнокорейското министерство на обединяването, което се занимава с връзките с Пхенян излезе с настрана изказване, изразяващо "дълбоко страдание " от опита на Пак да изпраща листовки.

Наричайки севернокорейския водач Ким Чен Ун "злодей ", а ръководството му "варварско ", Пак съобщи, че ще продължава да изпраща листовки.

"Макар че жителите на Северна Корея са станали модерни плебеи, лишени от съществени права, не заслужават ли те да знаят истината? ", сподели деятелят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР