Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна за срещата си с

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна за срещата си с
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се здрависа с Ким Чен Ун на границата между двете Кореи

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дойде за срещата си с американския президент Доналд Тръмп в демилитаризираната зона, разделяща Корейския полуостров, заяви Агенция Франс Прес.

Двамата водачи се здрависаха на границата, след което Тръмп мина на територията на Северна Корея. Така той се трансформира в първия настоящ държавен глава на Съединени американски щати, който стъпва на територията на КНДР.

Срещата сред двамата водачи, която беше препоръчана единствено ден по-рано в обществената мрежа Twitter от президента на Съединени американски щати, идва на фона на застоя в договарянията по нуклеарното разоръжаване на Пхенян, които се провалиха и при втората среща на Тръмп с Ким през февруари във Виетнам.

Тръмп направи обиколка в региона на границата сред Северна и Южна Корея, придружаван от южнокорейския президент Мун Дже Ин. Очаква се американският президент да организира къс диалог със севернокорейския водач Ким Чен Ун, което ще е третата им среща лице в лице след историческите срещи на върха в Сингапур и Ханой за последните две години.

„ Имаше ужасно напрежение в този регион преди срещата ни с водача Ким в Сингапур “, съобщи Тръмп, до момента в който разглеждаше един от наблюдателните постове на границата. „ След първата ни среща всичката заплаха премина… Всичко се подреди, както постоянно става “, добави президентът преди да се насочи на среща с разположените в региона американски военни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР