Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна с бронирания си влак

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна с бронирания си влак
Коментари Харесай

Ким Чен-ун пристигна във Владивосток

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дойде с бронирания си трен в съветския Далечен Изток, където на следващия ден ще се срещне за първи път с президента на Русия Владимир Путин. Очаква се Ким да се опита да получи съветска помощ против интернационалните наказания поради нуклеарната му стратегия.

С самун и сол беше посрещнат Ким Чен-ун още на границата на Русия и Северна Корея - на гарата в пограничното населено място Хасан. След като посети локалния Дом на корейско-руската дружба, издигнат във връзка визитата на дядо му Ким Ир Сен в Съветския съюз преди 33 години, Ким Чен Ун отговори за първи път на въпрос на съветски публицист.
Ким Чен-ун, върховен началник на КНДР: Пристигнах в Русия дружно с топлите усеща на нашия народ. Надявам се това посещаване да е сполучливо и потребно. И още се надявам в хода на договарянията с уважаемия господин Путин да съумея да обсъдя съответно въпросите за урегулирането на обстановката на Корейския полуостров и развиването на двустранните ни връзки.
След още няколко часа път Ким дойде на издигнатата в края на XIX век гара във Владивосток. Севернокорейският водач поздрави почетния съветски часовой, след което под звуците на именитата ария " Катюша " се качи на лимузината си и в акомпанимент на десетима тичащи охранители се насочи към Далекоизточния федерален университет. Там на следващия ден ще е срещата с Путин.

Два месеца след неуспеха на срещата във Виетнам с американския президент Доналд Тръмп, Ким най-вероятно ще търси опция дружно с Русия да намерят малки врати в режима на наказания. В Москва обаче не имат вяра Путин да жертва престижа си в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с подкопаване на ембаргото, за въвеждането на което Русия също е дала единодушието си. От Кремъл обявиха, че най-важна тематика на престоящата среща ще е нуклеарното разоръжаване на Пхенян.
 Преди срещата на върха Русия - Северна Корея в четвъртък във Владивосток Преди срещата на върха Русия - Северна Корея в четвъртък във Владивосток
Срещата на върха Русия - Северна Корея ще е в четвъртък във Владивосток. Това оповестиха от Кремъл. Руският президент и севернокорейският водач ще обсъд...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР