Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да започне подготовка за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да започне подготовка за
Коментари Харесай

Започва подготовката за втората среща между Тръмп и Ким Чен Ун

Севернокорейският водач Ким Чен Ун подреди да стартира подготовка за втората му среща на върха с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Ким изрази голямо удовлетворение, откакто получи писмо от Тръмп, и похвали невероятната решителност на американския президент за нова среща, на която да бъде разискван въпросът за денуклеаризацията на Корейския полуостров, съобщи севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

Доналд Тръмп съобщи в неделя след диалог със севернокорейския представител Ким Йон-чхол във Вашингтон, че втората среща с Ким Чен Ун ще бъде най-вероятно в края на февруари.

Вече е определена страна хазаин на срещата, само че името й ще бъде обявено по-късно. Твърди се, че това е Виетнам.

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път през юни 2018 година в Сингапур, където Ким изрази подготвеност за цялостна денуклеаризация. Двете страни обаче не поеха съответни задължения за това по какъв начин КНДР ще се освободи от нуклеарния си боеприпас и какво Съединени американски щати оферират в подмяна.

Ким Чен Ун съобщи, че е убеден в позитивното мислене на президента Тръмп и че търпеливо, добросъвестно и малко по малко ще върви дружно със Съединените щати по пътя към поставената цел. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР