Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да започне подготовка за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да започне подготовка за
Коментари Харесай

Ким Чен Ун нареди да започне подготовка за втората му среща с Тръмп

Севернокорейският водач Ким Чен Ун подреди да стартира подготовка за втората му среща на върха с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи ДПА.

Ким изрази голямо удовлетворение, откакто получи писмо от Тръмп, и похвали невероятната решителност на американския президент за нова среща, на която да бъде разискван въпросът за денуклеаризацията на Корейския полуостров, съобщи севернокорейската осведомителна организация КЦТА, представена от Българска телеграфна агенция.

Доналд Тръмп съобщи в неделя след диалог със севернокорейския представител Ким Йон-чхол във Вашингтон, че втората среща с Ким Чен Ун ще бъде най- евентуално в края на февруари.

Вече е определена страна хазаин на срещата, само че името й ще бъде обявено по-късно. Твърди се, че това е Виетнам.

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път през юни 2018 година в Сингапур, където Ким изрази подготвеност за цялостна денуклеаризация.

Двете страни обаче не поеха съответни задължения за това по какъв начин КНДР ще се освободи от нуклеарния си боеприпас и какво Съединени американски щати оферират в подмяна.

Ким Чен Ун съобщи, че е убеден в позитивното мислене на президента Тръмп и че търпеливо, добросъвестно и малко по малко ще върви дружно със Съединените щати по пътя към поставената цел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР