Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да се увеличи производството

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да се увеличи производството
Коментари Харесай

Ким Чен Ун разпореди да се увеличи производството на бойни глави за балистични ракети

Севернокорейският водач Ким Чен Ун подреди да се усили производството на бойни глави за балистични ракети и ракетни мотори с твърдо гориво. Той приказва при посещаване в теоретичен институт на националната Академия за военни науки, заяви през днешния ден формалната организация КЦТА, представена от ТАСС.

Напрежението към нуклеарната и ракетната стратегия на Северна Корея нараства от ден на ден през последните месеци. През юли Пхенян извърши под наблюдението на Ким Чен Ун два опита с междуконтинентални балистични ракети, след които обсегът на оръжията му наподобява към този момент обгръща огромна част от американския континент, отбелязва Агенция Франс Прес. Вашингтон и Пхенян си размениха закани, след това тонът леко се смекчи, само че тази седмица Съединени американски щати и Южна Корея започнаха годишното си общо военно обучение, което Северът постоянно осъжда като подготовка за навлизане на негова територия.

Експертите не знаят дали Северът към този момент има технология за връщане в атмосферата на изстреляните бойни глави, без да се унищожават. Пхенян твърди, че е създал такава. Той заплаши да изстреля ракети наоколо до американския остров Гуам в Тихия океан, само че след това съобщи, че ще изчака.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън приветства през вчерашния ден "равнището на въздържаност ", което демонстрира Северна Корея след наложените й от Организация на обединените нации нови, по-сурови стопански наказания. Той изрази вяра, че въздържането от ракетни тествания и нуклеарни опити е знак за волята на Пхенян да стартира директни договаряния с Вашингтон "в даден миг в близко бъдеще ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР