Севернокорейският лидер Ким Чен Ун напусна Русия след посещение, което

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун напусна Русия след посещение, което
Коментари Харесай

Ким Чен Ун си тръгна от Русия с подаръци

Севернокорейският водач Ким Чен Ун напусна Русия след посещаване, което се концентрира мощно върху военното съдействие сред двете страни.В края на визитата си съгласно отчетите Ким е получил избухливи дронове и защитно облекло като дарове, съобщи.

Как завърши турнето на Ким в Русия

Ким отпътува за у дома със своя брониран трен от съветския далекоизточен град Артьом. Севернокорейският водач е получил пет дрона камикадзе и разследващ дрон " Геран-25 " с отвесно политане.В допълнение губернаторът на Приморския район Олег Кожемяко е предложил на Ким Чен Ун комплект бронирана отбрана и особено облекло, което не се открива от термокамери.

По-рано в неделя Ким посети университет и шоу на моржове в аквариум. Вождът, облечен в черен костюм и съпроводен от висшите си чиновници, се разноски през кампуса на Далекоизточния федерален университет на остров Руски.Ким посети Приморския аквариум, който е най-големият в Русия, с цел да следи представления на китове белуга, афалини, морски тюлени и фамозния морж „ Миша “.

Пътуването на Ким провокира безпокойствие

По време на визитата си в Русия Ким организира инспекции на съветски стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие, хиперзвукови ракети и военни кораби.
Севернокорейските държавни медии оповестиха, че Ким е имал полемики с съветския министър на защитата Сергей Шойгу за разширение на " стратегическата и тактическа съгласуваност " сред армиите на двете страни. Твърди се, че двамата са взели участие в полемики за усилване на военното съдействие, отбелязвайки това, което Пхенян разказва като " нова епоха " в двустранните връзки.

Посещението на Ким е събитие за севернокорейския водач, който рядко напуща страната си.По-рано през седмицата той се срещна с съветския президент Владимир Путин, където полемиките обгърнаха военни въпроси, обстановката в Украйна и задълбочаването на съдействието сред двете страни.Затоплянето на военните връзки сред Северна Корея и Русия провокира безпокойствие измежду Съединените щати и техните съдружници, изключително в светлината на продължаващата инвазия на Русия в Украйна и напредъка на Северна Корея в ракетното и нуклеарното развиване.И от Южна Корея, и от Съединени американски щати обявиха в петък, че военното съдействие сред Северна Корея и Русия би нарушило глобите на Организация на обединените нации против Пхенян и дадоха обещание да обезпечат последици за сходни дейности.Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол сподели, че интернационалната общественост " ще се сплоти по-плътно ", с цел да се оправи със задълбочаващото се военно съдействие сред Русия и Северна Корея.Русия също приказва за опцията за военно съдействие със Северна Корея. Москва интензивно изследва опцията за взаимни военни учения със Северна Корея, както Шойгу удостовери пред съветски медии.Преди това Шойгу беше посетил Пхенян през юли, където посети оръжейна галерия с Ким.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР