Севернокорейският лидер Ким Чен-ун критикува яростно длъжностните лица в страната,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун критикува яростно длъжностните лица в страната,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е разочарован от забавени икономически проекти

Севернокорейският водач Ким Чен-ун подлага на критика гневно длъжностните лица в страната, поради закъснение на икономическите планове, оповестява БиБиСи.

Лидерът нормално хвали чиновници по време на визити във заводи, само че този път държавните медии разясняват, че е " безгласен ", тъй като една електроцентрала е единствено 70% приключена и е " ужасяващ " от вани и минерални извори " по-мръсни от резервоари за риба ".

Пхенян от дълго време се пробва да реализира стопански прогрес наедно с създаването на нуклеарни оръжия. Визитата и мнения на Ким Чен-ун са отразени в девет страници от държавния вестник " Родонг Синмун ".

Лидерът не е удовлетворен, " самият факт, че Родонг Синмун споделя за висшия водач, критикуващ някого, е незабравим, защото нормално такива неща не се вършат в пресата, която в по-голямата част от случаите поддържа облика на КНДР като съвършена страна ", разяснява анализаторът Фьодор Тертицки от NK News пред БиБиСи.

" Можем единствено да спекулираме за какво се случва в този момент - само че наподобява, че откакто политическата обстановка към Северна Корея се успокои, Ким реалокира вниманието си от дипломацията към стопанската система и не е удовлетворен ", добавя анализаторът. Изглежда виждаме водач, който желае да показа облик на стопански модернизатор както в страната, по този начин и в чужбина, изяснява Тертицки.

Ким Чен-ун даде обещание на своя народ, когато пое властта през 2011 година, че виталният им стандарт ще се усъвършенства и че той ще реализира промени за създаване на стопанска система и ще трансформира страната в нуклеарна мощ.

Сега декларира, че нуклеарната стратегия е изпълнена и се пробва да покаже на севернокорейците, че извършва и икономическото си заричане. Той трансферира всякаква виновност за неуспех на осъществяването на планове върху локални партийни служители, а не върху своето управление.

Той наподобява е податлив задгранични медии да отразят това и Ким твърди, че фокусът му е доста върху стопанската система, а не върху построяването на нуклеарни оръжия. Въпреки че не е извънредно да се демонстрира, че Ким дава " насоки на място " на деликатно записващи чиновници, рецензия на съответни е необикновена.

По време на посещаване в електроцентрала, която е приключена на 70% Ким изяснява, че е " толкоз ужасяващ, че остава безгласен. Той порица ръководителите на кабинета, че са изоставили плана на провинцията и не не са му обръщали внимание ", оповестява KCNA. Той също по този начин подлага на критика мръсното положение на горещи вани във ваканционен лагер. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР