Севернокорейският лидер Ким Чен-ун иска втора среща с американския президент

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун иска втора среща с американския президент
Коментари Харесай

​Севернокорейският лидер Ким Чен-ун иска втора среща с Доналд Тръмп

Севернокорейският водач Ким Чен-ун желае втора среща с американския президент Доналд Тръмп за ускорение на процеса на унищожаване на нуклеарните оръжия. Това заяви южнокорейският президент Мун Дже-ин след тридневна корейска среща на върха в Пхенян. Според него основна цел остава до края на годината да се разгласи завършек на Корейската война от 50-те.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Разговорите са се фокусирали върху превъзмогване на разликите с Вашингтон кое да е първо - унищожаване на нуклеарните арсенали или примирието. Северът към този момент съгласи да унищожи главния си нуклеарен комплекс и да допусне интернационалните наблюдаващи на демонтирането на основен ракетен полигон. Вашингтон разгласи подготвеност да възобнови договарянията с Пхенян по нуклеарното разоръжаване.

Държавният секретар Майк Помпео е поканил на среща севернокорейския си сътрудник И Йон- хо в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации. Преди да напусне Северна Корея Мун Дже- ин и домакинът му отидоха на свещената планина Пекту с цел да заздравят персоналните си връзки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР