Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и южнокорейският президент Мун Дже

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и южнокорейският президент Мун Дже
Коментари Харесай

Лидерите на двете Кореи подписаха историческа декларация

Севернокорейският водач Ким Чен Ун и южнокорейският президент Мун Дже Ин подписаха обща декларация във втория ден от срещата си в Пхенян.

По-късно министрите на защитата на двете страни подписаха военно съглашение за намаление на напрежението на Корейския полуостров, показва ДПА.

На обща конференция Мун Дже Ин сподели, че Ким се е съгласил да се подхващат съответни стъпки към нуклеарно разоръжаване и севернокорейските нуклеарни съоръжения да се демонтират за непрекъснато в наличието на интернационалните специалисти.

КНДР ще закрие нуклеарния си реактор в Йонбьон и ще демонтира изцяло ракетния полигон Точхан-ри, означи Мун, представен от ТАСС.

Югът и Северът се договориха да трансфорат демилитаризираната зона на границата си в зона на мир и подем, сподели президентът. Сред ограниченията за понижаване на напрежението той загатна идното основаване на общ комитет, включващ представители на военното командване на двете страни.

Двете Кореи се схванаха да отстранен всички рискове, които могат да провокират война на полуострова, сподели президентът. "Пълното нуклеарно разоръжаване ще настъпи в недалечно бъдеще ", добави той.

Мун сподели също, че севернокорейския началник ще посети Сеул евентуално до края на годината.

"Обещах на президента Мун Дже-ин да отида в Сеул в в близко бъдеще ", съобщи на собствен ред на конференцията Ким Чен-ун, представен от Франс прес.

Мун изрази вяра за скорошно обновяване на разговора сред КНДР и Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР