Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и съпругата му присъстваха на концерта

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и съпругата му присъстваха на концерта
Коментари Харесай

Ким Чен-ун бил дълбоко развълнуван от концерта на южнокорейските звезди в Пхенян

 mm00265593  mm00265588  mm00265590  mm00265592  mm00265593-1
Севернокорейският водач Ким Чен-ун и брачната половинка му участваха на концерта на южнокорейските поп реализатори в Пхенян, определян като следващият знак за стоплянето на връзките сред двете Кореи.

Двучасовият концерт се състоя в огромния спектакъл в Източен Пхенян, който е с потенциал от 1 500 места, а наличието на водача на КНДР не беше авансово оповестено и появяването му изненада гостите.

Ким Чен-ун приветствал с необятна усмивка и останал надълбоко разчувствуван от концерта на южнокорейски звезди в столицата Пхенян през вчерашния ден, заяви през днешния ден севернокорейската публична осведомителна организация КЦТА. Ким участвал на концерта дружно със брачната половинка си И Сол-джу, някогашна певица. Севернокорейският водач се здрависал с южнокорейските реализатори и им поднесъл най-дълбоки благодарности, заяви КЦТА.





Агенция Франс Прес дефинира като извънредно необикновен обстоятелството, че Ким е участвал на това събитие. По принцип режимът в Пхенян се пробва да предотврати какъвто и да било допир на страната с южнокорейската просвета. Агенцията отбелязва, че културните прояви са следващият симптом за изненадващото разведряване на връзките сред Севера и Юга след Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари. Тогава Ким изпрати в южнокорейския курорт севернокорейски спортисти, женска музикална групировка и по-малката си сестра. Последваха разнообразни дипломатически контакти, вследствие на които са планувани срещи на върха сред двете Кореи, както и сред КНДР и Съединени американски щати.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР