Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и президентът на Южна Корея Мун

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и президентът на Южна Корея Мун
Коментари Харесай

Лидерите на двете Кореи посетиха свещената планина Пекту

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и президентът на Южна Корея Мун Дже-ин се насочиха тази заран към свещената планина Пекту, заяви организация Йонхап от сеулския пресцентър на междукорейската среща на върха, която продължава към този момент трети ден в Пхенян. 

Това пътешестване има за цел да подчертае триумфа на състоялите се в столицата на КНДР в предните два дни договаряния и да укрепи персоналните другарски връзки сред двамата държавни глави, се споделя в известието, предава Българска телеграфна агенция. 

Ким Чен-ун и Мун Дже-ин излетяха от столичното пхенянско летище Сунан на два обособени самолета - всеки със своя. При това Мун трябваше да остави своя огромен лайнер в Пхенян и да употребява по-малкия си втори аероплан поради особеностите на летището в региона на планината Пекту

По-рано двамата водачи излязоха с изказвания пред многохилядна аудитория, предава NOVA.

„ Президентът Мун Дже-ин и аз постигнахме скъп резултат в развиването на връзките сред Северна и Южна Корея. Този миг ще остане в съзнанието на хората като красива сцена от историята. Нека да приветстваме с възторг президента Мун Дже-ин ”, заяви Ким Чен-ун.

„ Обещахме си да превърнем нашите красиви реки и планини в земя на мир, без нуклеарни оръжия и нуклеарни закани и да я предадем на бъдещото потомство. Председателят Ким Чен-ун и аз ще хванем за ръце 80 млн. северно- и южнокорейци и ще създадем нова татковина. Нека тръгнем дружно към едно ново бъдеще ”, заяви Мун Дже-ин.

.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР