Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е повишил сестра си във

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е повишил сестра си във
Коментари Харесай

Ким Чен Ун "детронира" леля си от висок пост, а вместо нея сега е...

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е повишил сестра си във почитан партиен функционер, заяви държавната осведомителна организация след извършения конгрес на Централния комитет на Корейската работническа партия. Ким Йо Чен към този момент е член на политбюро, чийто ръководител е брат й.

Повишението значи, че 28-годишната сестра заменя на поста лелята на водача Ким Конг Хе, която беше измежду главните фигури в политическия живот по времето на някогашния водач Ким Чен Ир.

През януари американските управляващи включиха в Ким Йо Чен в своя черен лист, дружно с редица други публични лица от Пхенян поради " тежки нарушавания на човешките права ".

Според специалисти, представени от в. " Гардиън ", покачването демонстрира продължаващото консолидиране на властта в ръцете на семейство Ким.

Сред получилите покачване на конгреса са и Ким Чен Сик и Ри Пхен Чол - двама от тримата души, които стоят зад ракетната стратегия на Пхенян. Повишен беше и севернокорейският външен министър Ри Йон Хо, който към този момент е пълновръстен член на политбюро.

По-рано стана ясно, че в речта си пред конгреса Ким Чен Ун е декларирал, че страната продължава с създаването на своята ракетно-ядрена стратегия. В изявлението си севернокорейският водач също по този начин е отправил и остри рецензии към Съединени американски щати, които " се пробват да задушат независимостта и свободата на битие и развиване “ на КНДР и постановат наказания, подкрепяни от своите васали ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР