Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наредил на армията си

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наредил на армията си
Коментари Харесай

Ким Чен Ун казва на армията да „унищожи“ Южна Корея, САЩ, ако бъдат провокирани

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е наредил на армията си „ изцяло да унищожи “ Южна Корея и Съединените щати, в случай че стартират военна борба в друга кръг от войнствена изразителност, ориентирана към Сеул и Вашингтон.

Двамата съдружници ускориха военното и политическо съдействие през 2023 година, когато Северна Корея организира рекорден брой оръжейни проби, в това число на нова междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво (ICBM), и изведе първия си шпионски спътник в орбита.

На среща с висшите командващи офицери на Северна Корея в Пхенян в навечерието на Нова година Ким сподели, че армията му би трябвало да „ унищожи “ врага, в случай че бъде предизвикан, заяви формалната Корейска централна новинарска организация (KCNA) в понеделник.

Ким към този момент уточни, че възнамерява да изпрати още три спътника в космоса и да доразвие оръжейния боеприпас на страната си тази година.

„ Ако врагът избере военна борба и провокация против КНДР, нашата войска би трябвало да нанесе гибелен удар, с цел да ги...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР