Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наблюдавал учения, симулиращи ядрена

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наблюдавал учения, симулиращи ядрена
Коментари Харесай

Лидерът на Северна Корея Ким наблюдава симулирана ядрена контраатака срещу САЩ и Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е следил учения, симулиращи нуклеарна контраофанзива против Съединени американски щати и Южна Корея като предизвестие към съдружниците, които усилват мащаба на взаимните си военни учения, заяви държавната медия KCNA в понеделник, предава „ Агенция Ройтерс “.

Ученията на Севера включваха изстрелване на ракета с дребен обхват , само че – извънредно – ракетата излетя от заровен силоз, което съгласно анализаторите ще помогне за възстановяване на скоростта и стабилността при бъдещи проби на междуконтинентални балистични ракети. KCNA заяви, че ученията в събота и неделя са били предопределени да засилят способността на страната за „ въздържане на войната и нуклеарна контраофанзива “ , обвинявайки Вашингтон и Сеул , че вършат „ очевиден опит да отприщят война “ против нея. KCNA изясни:

„ Учението също по този начин имаше за цел да показва нашата по-твърда воля за автентичен боен отговор и да изпрати по-силно предизвестие към врага, който уголемява военните си учения за експанзия. “

По време на ученията балистична ракета, оборудвана с подправена нуклеарна бойна глава , прелетя 800 км (497 мили), преди да удари цел съгласно сюжета на тактическа нуклеарна офанзива, продължи KCNA. Снимки на медията демонстрираха, че Ким е участвал на теста, още веднъж с дребната си щерка, до момента в който пламъците ревяха от реещата се ракета, преди да удари задачата.

Анализаторите акцентираха, че фотосите допускат, че изстрелването е включвало балистична ракета с дребен обхват KN-23 (SRBM), само че за разлика от предходни проби, изгорелите газове на мотора наподобяват вентилирани от двете страни сега на политане, което може да значи, че е употребен силоз. Янг Ук, помощник в Институтът за политически проучвания Асан в Сеул, разяснява:

„ Досега Северна Корея предпочиташе мобилни пускови установки за всичко – от SRBM до даже големи междуконтинентални балистични ракети, само че поради неприятните условия на пътя и системата, беше мъчно да се подсигурява стабилността на ракетата по време на действителни интервенции. “

И още:

„ Последното изстрелване може да послужи като тест за бъдещи изстрелвания на по-големи ракети като Hwasong-17 ICBM в силоз. “

Говорителят на министерството на защитата на Южна Корея съобщи, че Северът реализира забележителен софтуерен прогрес в нуклеарната си стратегия , само че не даде детайлности.

„ Разпалване на нуклеарна война “

Ким съобщи, че ученията са подобрили военния потенциал на армията и прикани армията да бъде подготвена за всяка „ незабавна и съкрушителна нуклеарна контраофанзива когато и да е “ .

„ Сегашната обстановка, в която враговете стават все по-изявени в ходовете си за експанзия против КНДР, незабавно изисква КНДР експоненциално да ускори възпирането на нуклеарната си война “ , цитира думите му KCNA.

Ким използваше акронима на формалното име на страната си, Корейската народнодемократична република. Той добави:

„ Ядрените сили на КНДР мощно ще възпират, управляват и ръководят безразсъдните ходове и провокации на врага с високата си бойна подготвеност и ще извършват значимата си задача без съмнение при положение на нежелана обстановка. “

Южна Корея и Япония оповестиха за изстрелване на севернокорейска балистична ракета с дребен обхват край източното крайбрежие в неделя, последното от поредност ракетни проби през последните седмици.

Северна Корея реагира гневно на комбинираните военни учения на Южна Корея и Съединени американски щати, наричайки ги подготовка за навлизане против него. Съюзниците организират учения този месец, в това число въздушни и морски учения в неделя с присъединяване на американски бомбардировачи B-1B.

Военноморски сили на Съединени американски щати и Южна Корея и морската пехота ще стартират първите си широкомащабни учения за десантиране на Ssangyong от пет години насам в понеделник, които ще продължат две седмици до 3 април. Миналия месец двете страни проведоха настолни учения, симулиращи нуклеарната офанзива на Северна Корея на фона на устрема на южнокорейския президент Юн Сук Йол за повече доверие в разширеното въздържане на Съединени американски щати – техния боен потенциал , изключително нуклеарните сили, за въздържане на офанзиви против своите съдружници. В друго известие KCNA съобщи, че повече от 1,4 милиона севернокорейци са се присъединили непринудено или са се присъединили още веднъж в армията, с цел да се бият против Сеул и Вашингтон, по отношение на към 800 000, обявени от държавен вестник единствено два дни преди този момент.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР