Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е жесток и зъл. Китай трябва

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е жесток и зъл. Китай трябва
Коментари Харесай

Канбера: Само Китай може да спре КНДР

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е нечовечен и злобен. Китай би трябвало да постави старания да спре експанзията му, съобщи австралийският министър председател Малкълм Търнбул, представен от Reuters.

Търнбул сподели пред телевизия ABC, че в случай че Китай спре доставките на нефт за Северна Корея, ще окаже мощен напън над режима на Ким. "Китай може да направи повече ", сподели австралийският министър председател. Той добави, че непрестанно получава информация за разновидностите на ответни дейности, които могат да подхващат Съединени американски щати.

"Китайците са разочаровани и смаяни от държанието на Северна Корея, само че Китай има най-силните средства за влияние и с тях идва по-голямата отговорност. Точно в този момент Ким Чен-ун е решил да провокира Китай и това постанова по-силен китайски отговор ". Търнбул сподели, че Северна Корея не е марионетка на Китай, само че съгласно него Китай може да ограничи още повече икономическите връзки с Пхенян, с цел да му окаже напън за преустановяване на нуклеарните опити.

На въпрос дали съгласно него Ким Чен-ун е злобен, австралийският министър председател сподели, че той постоянно избива членове на личното си семейство. "Това е жестока и зла тирания. Той обрича личния си народ на апетит. Това е рисков, провокативен, противозаконен режим, който заплашва мира и сигурността в региона и в света и единствената му цел е да резервира диктатурата на едно семейство в Северна Корея ", добави Търнбул, представен от международните организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР