Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е изпратил миналия месец на президента

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е изпратил миналия месец на президента
Коментари Харесай

Ким праща на Тръмп покани да посети Пхенян

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е изпратил предишния месец на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп писмена покана да посети Пхенян, заяви през днешния ден южнокорейски вестник, представен от Ройтерс.

Според изданието, което се базира на дипломатически източници, в посланието, изпратено през третата седмица на август, се изрича " подготвеност " за трета публична среща на върха КНДР-САЩ, която да бъде в Пхенян.

На 9 август Тръмп разгласи, че е получил " доста хубаво писмо " от Ким, напомня Ройтерс.

От юни 2018 година Тръмп и Ким са се срещали три пъти в опит да намерят решение на рецесията с ракетните и нуклеарните стратегии на Пхенян. Първите две срещи бяха публични, като втората във Виетнам през февруари бе прекъсната без резултат. За трети път двамата водачи се видяха за малко в демилитаризирната зона сред двете корейски страни и се съгласиха да възобновят договарянията на работно ниво, което още не се е случило, напомня Българска телеграфна агенция.

Представител на външното министерство в Пхенян разгласи през днешния ден, че дипломатическите диалози с Вашингтон ще стартират още веднъж до " няколко седмици ", само че на тях нямало да се разисква тематиката за нуклеарните оръжия, в случай че преди този момент не бъдат отстранени външните закани против комунистическата страна, съобщи Асошиейтед прес. По думите на източника идните работни контакти ще предопределят метода на севернокорейската дипломация по отношение на Съединени американски щати.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР