Севернокорейският лидер Ким Чен-ун даде нареждания за изстрелване на първия

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун даде нареждания за изстрелване на първия
Коментари Харесай

Ким Чен-ун нареди да бъде изстрелян военен разузнавателен сателит

Севернокорейският водач Ким Чен-ун даде нареждания за изстрелване на първия военно-разузнавателен сателит на страната по проект, оповестиха през днешния ден държавните медии, представени от международните организации.

При посещаване в Националното ръководство за аерокосмическо развиване през вчерашния ден Ким е наредил приключеният през април сателит да бъде изстрелян на плануваната дата, призовавайки за ускорение на последните мерки, съобщи формалната осведомителна организация КЦТА.

Севернокорейската организация не уточни плануваната дата на изстрелване.

Ким изиска също в бъдеще да бъдат изведени няколко разследващи спътника за " твърдото определяне " на потенциалът на страната за събиране на разследваща информация посредством спътници, уточни КЦТА.

При визитата севернокорейският водач изтъкна  също, че галактическото развиване е основно за построяването на световна мощност в сфери като науката и технологиите.

Ким съобщи, че галактическото развиване е приоритет за Пхенян поради обстановката на Корейския полуостров, където Южна Корея и Съединени американски щати още веднъж правят огромни взаимни военни учения, написа Българска телеграфна агенция.

През декември предходната година Северна Корея съобщи, че сполучливо е тествала " конструкция за изпитване на спътници " преди изстрелването на спътник за военно наблюдаване тази година. Целта на теста е била да се ревизират оперативните благоприятни условия на системите за снимане, предаване на данни и наземно ръководство, съобщи тогава Пхенян.

Напрежението на Корейския полуостров се изостри доста от предходната година насам. Северна Корея все по-често тества ракети, способни да носят нуклеарен заряд макар възбраната, наложена с резолюции на Организация на обединените нации. Някои анализатори се притесняват, че Пхенян се готви да извърши първия си нуклеарен от години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР