Севернокорейският лидер е наблюдавал изпитанията на крилати ракети с голям

...
Севернокорейският лидер е наблюдавал изпитанията на крилати ракети с голям
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е наблюдавал изпитания на крилати ракети


Севернокорейският водач е следил тестванията на крилати ракети с огромен обхват, които е определил като сполучлива проява на разрастващите се благоприятни условия на армията за нанасяне на нуклеарни удари и на готовността ѝ за " действителна война ", съобщи Асошиейтед прес, като се базира на известия в севернокорейските държавни медии.

Тази година Пхенян организира рекорден брой тествания на оръжия и неведнъж заплаши Южна Корея и Съединени американски щати, че има подготвеност да употребява нуклеарно оръжия, ако  види опасност от тяхна страна, разяснява Българска телеграфна агенция.

Според анализатори Ким се възползва от обстоятелството, че цялото внимание на интернационалната общественост е приковано към войната на Русия в Украйна. Той вижда в това опция да форсира на създаването на оръжия и да построи пълностоен нуклеарен боеприпас, който би могъл да заплаши Съединени американски щати и съдружниците им в района.

Сеул позволява, че през идващите седмици или месеци Пхенян може да организира и нуклеарен тест, с цел да показва мощност пред Вашингтон, принуждавайки го да направи някои отстъпки, свързани с защитата и стопанската система на изолираната страна.

Официалната севернокорейска осведомителна организация КЦТА заяви, че при вчерашните проби са били изстреляни две ракети, чиито полет е траял близо три часа. Изпитанието е доказателство, че Пхенян е в положение да нанася точни и ефикасни удари против обекти, отдалечени на 2000 километра, и че севернокорейската войска има на въоръжение " тактически " нуклеарни оръжия, показва КЦТА.

След тестванията Ким е похвалил нуклеарните си сили, които по думите му са изцяло готови за " действителна война, която да повали враговете с един удар “.

През последните седмици Пхенян организира редица тествания с балистични ракети, определяйки ги като симулация на нуклеарни удари против южнокорейски и американски обекти. На четвърти октомври Северна Корея изстреля нова балистична ракета със междинен обхват, която прелетя над Япония и показва потенциал да удари американските военни бази на тихоокеанския остров Гуам. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР