Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун е една от най-скандалните фигури

...
Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун е една от най-скандалните фигури
Коментари Харесай

10 неща, които научихме за Ким Чен Ун от съучениците му

Севернокорейският деспот Ким Чен Ун е една от най-скандалните фигури в актуалната политическа просвета. Известен с своя характер – твърди се, че екзекутира чичо си поради подозрения в скрит план за прелом – и непредсказуемост, Ким постоянно слага страната си на международното внимание постоянно по ужасни аргументи.

Но и той като всеки различен всесилен водач, в миналото е бил просто юноша, който си е писал домашните. По разпореждане на татко си – някогашния висш водач на КНДР Ким Чен Ир – Ким посещава швейцарско учебно заведение сред 1998 и 2000 година Съответно медиите постоянно се обръщат към някогашните му съученици, с цел да разкрият детайлности за него като младеж. Никой към момента не е разкрил фотосите от абитуриентския му бал (най-вече тъй като е нямал подобен, както ще разберем), само че част от съучениците му фактически дават всякакви любопитни обстоятелства.

Ето какво знаем за ученическите години на Ким Чен Ун.

 74892143 f94145facb

Първият модел Air Jordan, 1985 година

Малкият Ким евентуално в никакъв случай не си е и представял, че един ден ще си е другар с някогашния баскетболист на Чикаго булс Денис Родман, само че сякаш събития в тази посока са му били предопределени: 17-годишният юноша е бил изключително запленен от баскетбола като цяло и от „ Биковете “ в частност, като посветил и цяла стая в жилището си на сувенири на този тим. Ким също по този начин прекарвал време, рисувайки с молив скици на Майкъл Джордан, и се твърди, че е носил маратонки Air Jordan както за спорт, по този начин и в всекидневието.

Тъй като не е желал да се знае, че е наследник на корейския деспот Ким Чен Ир, Ким се записал в швейцарското учебно заведение Liebefeld-Steinhölzli под името Пак Ун. Той твърдял, че е наследник на чиновник на севернокорейското посолство в Берн, столицата на Швейцария. Както учителите, по този начин и учениците обаче забелязали, че родителите му в никакъв случай не се появяват на учебни мероприятия.

През 2009 година другари на Ким описват пред „ Вашингтон поуст “, че Ким бил леко обществено несъответстващ, изключително измежду момичетата; когато не гледал баскетбол, нормално гледал екшън филми или е играл на своя Sony PlayStation. Предпочитал е бойни игри и съгласно сведенията е харесвал филмографията на Джеки Чан.

Във всеки един миг от неговото образование той е разполагал с дребен брой корейци, които са работили като негови прислужници, телохранители или асистенти. Двама чиновници заснемали баскетболните му мачове. Неговите приятелите считали, че това е „ необичайно “, само че вземат решение, че „ по този начин вършат корейците “.

Въпреки напъните, които фамилията му поставя, с цел да резервира същинското му име в загадка, Ким не e съумял да скрие, че татко му е водачът на Северна Корея. Според неговия съученик Жоао Микаело един път Ким загатнал за произхода си по време на диалог с него. Микаело помислил, че го лъже: „ Обикновено децата на такива хора не вървят на обикновено учебно заведение “, споделя Микаело пред CNN през 2010 година

 Schule Liebefeld-Steinhölzli, Köniz

Училище Либефелд-Щайнхолцли (Liebefeld-Steinhölzli Schule)

Микаело постоянно посещавал Ким в жилището му, който се намирал в централата на корейското посолство. Макар да отбелязва, че Ким нормално е малко запазен, той не е видял никакъв проблясък на яд в държанието му… до момента в който готвачите на посолството не сервирали на двамата студени спагети една вечер. „ Той се обърна към чиновниците по метод, който беше много изострен “, споделя Микаело пред медиите през 2010 година „ Бях сюрпризиран, тъй като той не беше подобен нормално. “

Подобно на Тони Сопрано и татко си преди него, Ким е предпочитал да се облича комфортно, а не представително. Гардеробът му се е състоял най-вече от спортни екипи Nike, които е носил на всички места.

Макар че Ким е бил с две години по-голям от множеството си съученици, тъй като не владеел толкоз добре немски език, той въпреки всичко изпитвал усложнения в образователния развой. През 2012 година английският весник Телеграф оповестява, че Ким е пропуснал 75 дни през първата си година в учебно заведение и 105 дни през втората, като се е провалил по естествени науки и е получил минимални позитивни оценки по множеството други предмети.

Ким може би е развил апетита си към гастрономическото разтучителство по време на ученическите си години. Твърди се, че той толкоз доста е обичал швейцарското сирене, че по-късно е изпратил персоналните си готвачи във френско кулинарно учебно заведение, с цел да се опитат да възпроизведат приблизително твърдия ементал, на който се е наслаждавал, до момента в който е бил възпитаник. Ким също по този начин е качил 40 кг сред 2012 и 2016 година, въпреки че не е известно какъв брой от тях са резултат от потреблението съответно на сиренето.

Ким към момента е имал да довършва част от образователната година, когато ненадейно липсващ през 2000 година без каквито и да е признаци, че може да замине. „ Мислехме, че е болен или нещо сходно и скоро ще се върне “, споделя някогашният му съученик Никола Ковачевич пред „ Вашингтон Поуст “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР