Севернокорейските власти са организирали миналата година доставката в КНДР на

...
Севернокорейските власти са организирали миналата година доставката в КНДР на
Коментари Харесай

"Уолстрийт джърнъл": Ким Чен-ун си купил два бронирани мерцедеса въпреки санкциите

Севернокорейските управляващи са организирали предходната година доставката в КНДР на два бронирани автомобила "Мерцедес " за водача на Северна Корея Ким Чен-ун, заобикаляйки интернационалните наказания, написа вестник "Уолстрийт джърнъл ".

Американското издание се базира на основаната във Вашингтон организация Център за перспективни проучвания в областта на защитата.

Организацията твърди, че нейни чиновници са получили информация, че в КНДР през последните години са доставени над 800 елитни автомобила. Сред тях са и два автомобила "Мерцедес ", всеки от които коства над 500 000 $.

По данни на изследователския център двата автомобила са били доставени в КНДР от Холандия в интервала от юни до октомври предходната година.

Първоначално са били транспортирани по море от Холандия до Китай, а по-късно в Япония, Южна Корея и Русия. От Русия колите били доставени в Пхенян на борда на самолети на държавната авиационна компания на Северна Корея "Еър Корио ".

В материала на "Уолстрийт джърнъл " се показва, че през януари тази година за първи път Ким Чен-ун е видян да се вози на автомобил "Мерцедес Майбах Ес 600 Пулман Гард ".

Според чиновниците на Центъра за перспективни проучвания севернокорейските управляващи заобикалят въведените против Пхенян наказания и постоянно получават облекла, козметика и техника от известни задгранични производители.

Служителите на центъра настояват, че е допустимо КНДР да получава разнообразни артикули от 90 разнообразни страни, като за това спомагат севернокорейски дипломати.

"Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че организацията е стигнала до този извод въз основата на разбор на информация със свободен достъп за работата на пристанищата по света и за комерсиалните покупко-продажби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР