Севернокорейските държавни медии употребиха за малолетната дъщеря на лидера израза

...
Севернокорейските държавни медии употребиха за малолетната дъщеря на лидера израза
Коментари Харесай

Севернокорйски медии използваха за дъщерята на Ким Чен-ун израз, запазен за висши ръководители

Севернокорейските държавни медии използваха за малолетната щерка на водача израза " популярен лидер ", който нормално се употребява за висши ръководители, което би могло да се пояснява като знак, че един ден тя може да стане негов правоприемник, съобщи Франс прес.

Този израз е употребен в британската и корейската версия на репортаж на държавната организация КЦТА, отразяващ посещаване на Ким и щерка му във селскостопанска плантация. Предвид употребяваното множествено число наподобява, че той се отнася и до двамата.

" Великите водачи, придружавани от фрагменти на партията, държавното управление и армията, направиха обиколка на фермата ", се споделя в текста на КЦТА, към който има и фотоси на Ким с щерка му.

До момента Пхенян не беше употребява сходни изрази за дъщерята на водача, чието име в никакъв случай не е било съобщавано от държавните медии. Според южнокорейската разследваща организация обаче евентуално става дума за Ким Джу-е, второто дете на внука на Ким Ир-сен.

" Това е първият случай, когато Ким Джу-е бива нараснала до ранга на началник ", акцентира Ян Му-джин, ръководител на Университета за севернокорейски изследвания в Сеул, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В Северна Корея терминът " hyangdo " нормално се пази за високопоставени водачи или наследници на режима, акцентира Чеон Сеон-чан, шеф на Стратегическия център за Корейския полуостров на института Седжон. " Подобно ниво на персонално поклонение към Ким Джу-е " е мощен намек, че тя ще наследи татко си на поста водач на Северна Корея, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР