Севернокорейските държавни медии казват, че Ким Чен Ун е обсъдил оръжейното сътрудничество с руския министър на отбраната

...
Севернокорейските държавни медии казват, че лидерът Ким Чен Ун е
Коментари Харесай

Севернокорейските държавни медии казват, че лидерът Ким Чен Ун е провел дискусии с руския министър на отбраната за укрепване на „стратегическата и тактическа координация” между военните на страните, докато Ким продължи посещението си в Далечния изток на Русия, което повдигна...

От КИМ ТОНГ-ХЮНГ Асошиейтед прес и ХЮНГ-ДЖИН КИМ Асошиейтед прес 16 септември 2023 г., 9:25 PMUkraine.

Разговорите с министъра на отбраната Сергей Шойгу дойдоха, след като в петък на Ким бяха показани някои от най-модерните оръжейни системи на Русия, разположени за нейната война срещу Украйна, включително способни да носят ядрено оръжие бомбардировачи и хиперзвукови ракети и ключов военен кораб от техния тихоокеански флот, каза Корейската централна новинарска агенция. Уензди подчерта как интересите им се изравняват в лицето на отделни, засилващи се конфронтации със Запада. Представители на САЩ и Южна Корея заявиха, че Северна Корея може да осигури крайно необходимите боеприпаси за войната на Путин срещу Украйна в замяна на сложна руска оръжейна технология, която ще ускори ядрените амбиции на Ким.

Докато неговият преобладаващ фокус е върху военното сътрудничество, Ким също изглежда използва пътуването си, за да насърчи по-широк обмен между страните, докато се опитва да излезе от дипломатическата изолация.

The губернаторът на руския регион Приморие, който включва Владивосток, каза, че планира да се срещне с Ким в неделя. Губернаторът Олег Кожемяко каза в своя канал за приложение за съобщения, че ще обсъдят програми за обмен на ученици, които да посещават летни лагери в една страна и други начини за сътрудничество в спорта, туризма и културата. Руските медии казаха, че Ким може също да посети предприятия от хранително-вкусовата промишленост в Приморие.

Ден след като посети завод за самолети в Комсомолск на Амур, който произвежда най-мощните изтребители на Русия, Ким в събота пътува до летище близо до пристанищния град Владивосток , където Шойгу и други високопоставени военни му дадоха поглед отблизо на руските стратегически бомбардировачи и други бойни самолети.

Всички руски бойни самолети, показани на Ким, бяха сред типовете които са били използвани активно във войната в Украйна, включително бомбардировачите Ту-160, Ту-95 и Ту-22, които редовно са изстрелвали крилати ракети.

По време на Ким посещение, Шойгу и генерал-лейтенант Сергей Кобилаш, командващ руските сили за далечни бомбардировачи, потвърдиха за първи път, че Ту-160 наскоро е получил нови крилати ракети с обсег от повече от 6500 километра (над 4040 мили ).

Шойгу, който се срещна с Ким по време на рядко посещение в Северна Корея през юли, също показа на Ким друга от най-новите ракети на Русия, хиперзвуковата "Кинжал", носена от МиГ- 31 изтребител, който видя първия си бой по време на войната в Украйна.

Ким и Шойгу по-късно пътуваха до Владивосток, където инспектираха фрегатата "Адмирал Шапошников". Командирът на руския флот адмирал Николай Евменов информира Ким за възможностите и оръжията на кораба, които включват крилати ракети с голям обсег на действие "Калибър", които руските военни кораби редовно изстрелват по цели в Украйна.

KCNA, която съобщи за дейностите на Ким в Русия с ден закъснение, докато изработваше подробностите, за да отговори на целите на правителствената пропаганда, каза, че Ким е бил придружаван при посещенията в събота от своите висши военни, включително неговия министър на отбраната и висшите командири на неговите военновъздушни сили и флота.

След обяда Ким и Шойгу разговаряха за регионалната среда за сигурност и обмениха мнения по „практически въпроси, възникващи при по-нататъшното укрепване на стратегическата и тактическа координация, сътрудничество и взаимен обмен между въоръжените сили на двете страни“, каза KCNA.

На срещата им през юли Ким даде на Шойгу подобна инспекция на севернокорейските оръжейни системи, преди да покани го на огромен парад в столицата Пхенян, където той изстреля най-мощните си междуконтинентални балистични ракети, предназначени да целят Съединените щати.

Посещения на Ким във военни и технологични сайтове тази седмица вероятно намекват какво иска от Русия, може би в замяна на доставка на боеприпаси за попълване на намаляващите резерви на Путин, докато инвазията му в Украйна се превръща в проточена война на изтощение.

Срещата на Ким с Путин се проведе на главното космодрум на Русия, място, което показва желанието му за руска помощ в усилията му да придобие космически разузнавателни средства и ракетни технологии.

Експертите казаха, че потенциалното военно сътрудничество между страните може да включва усилия за модернизиране на остарелите военновъздушни сили на Северна Корея, които разчитат на военни самолети, изпратени от Съветския съюз през 80-те години.

Ким през последните месеци също се пренасочи към укрепване на военноморския флот на страната, което според анализатори може да бъде водено от амбиции за получаване на сложни технологии на Русия за подводници с балистични ракети и подводници с ядрено задвижване, както и за започване на съвместни военноморски учения между Русия и Севера Корея.

По-късно в събота Ким посети местен театър, за да гледа балетното представление на Пьотр Чайковски „Спящата красавица“. KCNA каза, че Ким получи бурни овации от хората в театъра и изрази „дълбоки благодарности на изпълнителите и театъра за техния впечатляващ и елегантен балет с висока художествена стойност.“

Руската държавна информационна агенция РИА Новости каза, че Ким си е тръгнал след първото действие.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР