Севернокорейски министър се срещна с губернатора на Приморския край -

...
Севернокорейски министър се срещна с губернатора на Приморския край -
Коментари Харесай

Руска делегация пристигна за икономически разговори в Северна Корея

Севернокорейски министър се срещна с губернатора на Приморския край - съветският район, граничещ със страната му, с цел да обсъдят усилването на районното икономическо съдействие, заяви държавната организация KCNA в сряда, представена от Ройтерс.

Разговорите сред министъра на външните стопански връзки на Северна Корея Юн Чен Хо и Олег Кожемяко, губернатор на Приморския край, се концентрираха върху " издигането на икономическото съдействие на по-високо равнище ", се споделя в известието.

В информацията на KCNA също се споделя, че комерсиалните и стопански работни групи на двете страни са подписали съглашение, само че не се дават детайлности за това или за срещата сред формалните лица.

Срещата идва откакто шпионската организация на Южна Корея съобщи във вторник, че има признаци, че Северна Корея възнамерява да изпрати служащи в Русия, съгласно организация Yonhap.

Всяка страна, която наема севернокорейски служащи, които печелят заплати, би нарушила глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ориентирани към ограничение на неразрешените оръжейни стратегии на Пхенян на съображение, че приходите могат да бъдат ориентирани за финансиране на плановете.
 Южна Корея упорства Русия да ползва глобите против Северна Корея
Южна Корея упорства Русия да ползва глобите против Северна Корея

Заради неотдавнашното изстрелване на шпионски спътник

" Това е първото посещаване след дълго спиране, породено от пандемията ", сподели Кожемяко в своя канал в Telegram. " Програмата на нашата делегация включва доста срещи за развиване на филантропичните връзки сред Приморието и КНДР. Преди всичко в региона на културата, туризма и спорта. "

През ноември Кожемяко сподели пред съветската държавна осведомителна организация ТАСС, че Приморският край е подготвен да прегледа опцията за даване на част от своята земеделска земя за култивиране от севернокорейски фермери.

Пътуването на Кожемяко бележи последното в поредност от двустранни визити, откогато севернокорейският водач и се срещна с президента Владимир Путин, с цел да обсъдят задълбочаване на военното съдействие.

Това заричане пристигна на фона на сред Севера и Русия, която изразходва големи количества муниции във войната си с Украйна.

На фона на бавното отваряне след пандемията на изолираната страна, Северна Корея позволи китайски и съветски държавни делегации от по-рано тази година, рестартирайки полетите сред Пхенян и Пекин.

Полетите на Air Koryo сред Пхенян и североизточния китайски град Шенян бяха обновени в сряда за първи път от близо четири години, заяви южнокорейската осведомителна организация Yonhap.
 Съединени американски щати постановат наказания против Северна Корея след изстрелването на шпионски спътник
Съединени американски щати постановат наказания против Северна Корея след изстрелването на шпионски спътник

Списъкът също включва основани в чужбина сътрудници, упрекнати в улеснение на избягването на наказания

Кожемяко сподели, че севернокорейска делегация ще посети Приморскиая край в средата на декември, като добави, че е разговарял с представители на севернокорейския град Расон, граничещ с Русия.

С повишаването на изолацията на Русия поради войната й в Украйна, тя построява все по-тесни връзки със Северна Корея.

Премиерът на Северна Корея Ким Ток Хун се срещна с съветския министър на естествените запаси Александър Козлов предишния месец и организираха диалози в " другарска атмосфера ", оповестиха тогава държавните медии на Пхенян.

Делегация, водена от севернокорейския министър на културата, също пътува до Санкт Петербург през същия месец, с цел да участва на интернационалния културен конгрес в Санкт Петербург.
 Северна Корея твърди, че сполучливо е извела шпионски спътник в орбита
Северна Корея твърди, че сполучливо е извела шпионски спътник в орбита

Изстрелванията провокират наказание от Съединени американски щати, Япония, Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР