Севернокорейски хакери са атакували инвеститори и борси за криптовалути точно

...
Севернокорейски хакери са атакували инвеститори и борси за криптовалути точно
Коментари Харесай

Северна Корея води мащабна кампания за кражба на криптовалути

Севернокорейски хакери са атакували вложители и тържища за криптовалути тъкмо когато bitcoin се изкачваше до рекордни върхове в края на предходната година.

Злонамереният програмен продукт, употребен в хакерските атаки е сходен на този при хакването на Sony Pictures, вируса WannaCry и офанзивата против централната банка на Бангладеш, показва в собствен отчет компанията за компютърна сигурност Recorded Future.

 Хакери откраднаха 17% от активите на борса за bitcoin
Хакери откраднаха 17% от активите на борса за bitcoin

Кого подозират?

Според специалистите хакерските атаки против южнокорейските криптоборси и техните клиенти са осъществени от хакерската група Lazarus, която преди е била обвързвана със Северна Корея.

Злонамереният програмен продукт е основан в средата на октомври и ноември, тъкмо по времето когато Bitcoin нарастна фрапантно, изкачвайки се до невиждани върхове. Други криптовалути като Ethereum и Monero също реализираха големи скокове в цената си през последните месеци.

 Южнокорейската борса за Bitcoin хакната от Северна Корея
Южнокорейската борса за Bitcoin хакната от Северна Корея

Пхенян употребява кибер бойците си, с цел да краде пари от целия свят

" Тази акция в края на 2017 година е продължение на интереса на Северна Корея към криптовалутите, който обгръща необятен набор от действия, включващи рандеман, ransomware и дефинитивна кражба ", показват откриватели от Recorded Future.

Докладът не показва какъв брой сполучливи са офанзивите, които включват старания за крадене на паролите на копачи на виртуални валути.

 Пхенян употребява хакери, с цел да копае криптовалути на фирмени сървъри
Пхенян употребява хакери, с цел да копае криптовалути на фирмени сървъри

Последният оголен случай е в Южна Корея

Повечето криптовалути са проектирани да работят отвън контрола на държавни управления или банки. Това неизбежно притегля Северна Корея в миг, когато Съединени американски щати ускоряват напъните си да извадят страната от интернационалната финансова система поради нуклеарната й стратегия.

Предишни отчети на компании за киберсигурност и южнокорейски държавни чиновници настояват, че севернокорейските хакери са се насочили към тържищата за продан на криптовалути през лятото на 2017 година

 Как Северна Корея печели от bitcoin?
Как Северна Корея печели от bitcoin?

Криптовалутата оказва помощ на Пхенян да избегне глобите

Пхенян неколкократно отхвърли в интернационалните хакерски офанзиви. Но режимът на Ким Чен-ун не крие интереса си към bitcoin и останалите криптовалути.

През ноември в Университета за просвета и технологии в Пхенян се организира лекция от специалист по криптовалутите, особено поканен в Северна Корея, с цел да научи студентите за блокчейн технологията (на нея се основава цифровата валута). Университетът е високопоставена институция, в която вземат участие учени от севернокорейския хайлайф.

 Ким Чен-ун желае да ви открадне биткойните
Ким Чен-ун желае да ви открадне биткойните

Колко елементарно можете да бъдете заблудени и сами да инсталирате вирус на компютъра си?

Разкритията за последните офанзиви против южнокорейските вложители идват, в миг когато държавното управление в Сеул обмисля дали да ограничи търговията с криптовалута в страната.

Ако управляващите засилят регулациите и обмена в страната и криптоборсите в страната затегнат сигурността, севернокорейските хакери може да се насочат към тържища в други страни, предизвестяват от Recorded Future.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР