Севернокорейската ракетна програма все още не представлява непосредствена заплаха за

...
Севернокорейската ракетна програма все още не представлява непосредствена заплаха за
Коментари Харесай

Севернокорейската ракетна програма все още не е заплаха за САЩ, увери Матис

Севернокорейската ракетна стратегия към момента не съставлява непосредствена опасност за Съединените щати, увери министър на защитата Джеймс Матис , представен от Асошиейтед прес и Ройтерс.Северна Корея извърши последния си опит с балистична ракета с огромен обхват в края на предишния месец. Тогава затворената комунистическа страна разгласи, че цялата континентална част на Съединени американски щати към този момент е в обсега на нейните ракети, напомня Ройтерс. 

След самия опит Джеймс Матис означи, че в никакъв случай до момента севернокорейска ракета не е достигала такава височина, и разяснява, че пробата се вписва в напъните на Северна Корея да създаде ракета, която да бъде опасност за Съединени американски щати. Министърът на защитата сподели още, че американската атака против " дестабилизиращото въздействие " на Иран в Близкия изток е единствено дипломатическа. Съединените щати не имат намерение да дадат боен отговор на иранските закани, безапелационен бе Матис. 

Той насочи рецензии към Иран за военната поддръжка, която - съгласно него - тази страна оказва на сирийския президент Башар ал Асад, ливанското шиитско придвижване " Хизбула " и шиитските бунтовници в Йемен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР