Севернокорейската информационна агенция КЦТА призова Съединените щати да се откажат

...
Севернокорейската информационна агенция КЦТА призова Съединените щати да се откажат
Коментари Харесай

Пхенян призова Вашингтон да спре с "враждебната политика", защото в противен случай...

Севернокорейската осведомителна организация КЦТА прикани Съединените щати да се откажат от враждебната си политика към Пхенян, оповестява "Ройтерс ".

В противоположен случай, посочи КЦТА, споразуменията от миналогодишната историческа среща в Сингапур могат да станат единствено елементарни листове хартия.

Изявлението на севернокорейската осведомителна организация е отражение на задънената улица, в която влезе преговорният развой сред Пхенян и Вашингтон след втората среща на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун през февруари във виетнамската столица Ханой.

В Ханой американските претенции за денуклеаризация на Северна Корея се сблъскаха със севернокорейските претенции за доста облекчение на санкционния режим против Пхенян. "Арогантната и едностранна американска политика в никакъв случай няма да сработи с КНДР, която цени суверенитета си ", съобщи КЦТА.

Според Пхенян има заплаха взаимната декларация на Тръмп и Ким от 12 юни предходната година, с която те поеха ангажимент да работят за нови връзки сред двете страни, да се трансформира в елементарен лист хартия, защото Съединените щати не я ползват.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин изрази мнението си, че договарянията сред Северна и Южна Корея, както и сред Северна Корея и Съединените щати скоро ще продължат.

Мун Дже-ин сподели по време на публично посещаване във Финландия, че вървят договаряния за трета среща сред Северна Корея и Съединените щати, "така че не мисля, че това е обстановка, в която има потребност от намесата на трета страна.

Американският президент Доналд Тръмп сподели предходната седмица, че няма самообладание да се срещне с Ким в подобаващ миг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР