Севернокорейската гранична охрана задържа руския риболовен кораб Сянхайлин-8, собственост на

...
Севернокорейската гранична охрана задържа руския риболовен кораб Сянхайлин-8, собственост на
Коментари Харесай

Северна Корея задържа руски риболовен кораб

Севернокорейската гранична защита задържа съветския рибарски транспортен съд Сянхайлин-8, благосъстоятелност на Североизточната рибарска компания. За това заяви съветският вестник " Комерсант ", базирайки се на заместник-директора на компанията Сергей Седлер, съобщи БГНЕС.
Отбелязва се, че случаят е станал в нощта на 17 юли в 4:00 часа сутринта. Според Седлер задържането е осъществено на 55 морски благи от територията на КНДР. Той добави, че представители на държавното управление на Северна Корея са завзели кораба " в придвижване " и са прекъснали всички средства за връзка, след което са го ескортирали до пристанището на Уонсан.
Заместник-директорът на компанията обясни, че към момента няма връзка с моряците, а представител на съветското посолство в Пхенян едвам през вчерашния ден е съумял да посети хванатия транспортен съд. В същото време моряците към момента не се освобождават, като се изключи капитана, неговия асистент и двама южнокорейски експерти, които са били настанени в хотел под арест.
Освен това Седлер се оплака от изискванията на задържане. Той заяви, че на кораба няма вентилация и температурата е към 30-35 градуса. Също по този начин, нито съветската дипломатическа работа, нито компанията, са наясно по кое време ще бъде стартиран развой по случая.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР