Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на „Нетфликс“

...
Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на „Нетфликс“
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт мъж заради хитовия сериал Squid Game

Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на „ Нетфликс “ – Squid Game, е наказан на гибел, оповестява „ Радио свободна Азия “, съобщи bTV.

Според американски източници мъжът внесъл сериала на флашки от Китай, след което го продал на възпитаници да го гледат. Така управляващите разбрали за случая. Мъжът е застрашен от гибел посредством разстрел. Последици има и за учениците – един от тях, който е купил флашка със сериала, получил пожизнен затвор. Други шестима ученика, които са гледали Squid Game, са наказани на пет години тежък труд.

Учителите им и учебната администрация са уволнени и ги грози заточение и в минни комплекси. През декември 2020 година в Северна Корея беше признат специфичен закон, който не разрешава вноса и разпространяването на културни материали като филми, театрални пиеси, и книги от други страни. Документът е ориентиран по-специално към материали от Южна Корея и Съединените щати.

Според по-ранни вести законът към този момент е прилаган – през април мъж беше наказан на обществена екзекуция, тъй като продавал дискове със наличие от Южна Корея. Squid Game е сериозен източник на яд от страна на севернокорейската тирания. Сериалът е определян от управляващите като „ образец за тъжната консуматорска действителност на Южна Корея “. „ Нетфликс “ не е наличен в Китай, само че копия на Squid Game се теглят от пиратски уеб страници из цялата страна. От стрийминг колоса към момента няма коментар.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР