Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на „Нетфликс“

...
Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на „Нетфликс“
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт мъж, внесъл контрабандно Squid Game в Северна Корея

Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на „ Нетфликс “ – Squid Game, е наказан на гибел, оповестява „ Радио свободна Азия “.

Според американски източници мъжът внесъл сериала на флашки от Китай, след което го продал на възпитаници да го гледат. Така управляващите разбрали за случая.

Мъжът е застрашен от гибел посредством разстрел. Последици има и за учениците – един от тях, който е купил флашка със сериала, получил пожизнен затвор. Други шестима ученика, които са гледали Squid Game са наказани на пет години тежък труд.

Учителите им и учебната администрация са уволнени и ги грози заточение и работа в минни комплекси.

През декември 2020 година в Северна Корея беше признат специфичен закон, който не разрешава вносът и разпространяването на културни материали като филми, театрални пиеси, музика и книги от други страни. Документът е ориентиран по-специално към материали от Южна Корея и Съединените щати.

Според по-ранни вести законът към този момент е прилаган – през април мъж беше наказан на обществена екзекуция, тъй като продавал дискове със наличие от Южна Корея.

Скуид Гейм е сериозен източник на яд от страна на севернокорейската тирания. Сериалът е определян от управляващите като „ образец за тъжната консуматорска действителност на Южна Корея “.

„ Нетфликс “ не е наличен в Китай, само че копия на Squid Game се теглят от пиратски уеб страници из цялата страна.

От стрийминг колоса към момента няма коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР