Северноирландската полиция освободи снощи двамата младежи, задържани в рамките на

...
Северноирландската полиция освободи снощи двамата младежи, задържани в рамките на
Коментари Харесай

Освободиха двамата заподозрени за убийството на журналистката Лайра Маккий

Северноирландската полиция освободи нощес двамата младежи, арестувани в границите на следствието на убийството на журналистката Лайра Маккий, която беше убита по време на безредици в Лондондери в четвъртък, заяви Агенция Франс Прес.
Не бяха повдигнати никакви обвинявания против двамата мъже - на 18 и 19 години. Те бяха задържани в петък по силата на Закона за тероризма и отведени в полицейски сектор в Белфаст, с цел да бъдат разпитани.
Обявявайки тяхното освобождение, полицията още веднъж насочи апел за очевидци. "Знам, че има хора, които знаят какво се е случило, само че ги е боязън да се покажат. Но в случай че имате сведения, колкото и дребни да са, свържете се със следователите ", съобщи в официално съобщение комисар Джейсън Мърфи.
29-годишната журналистка, която пишеше книга за изчезнали младежи по време на траялото няколко десетилетия кърваво принуждение в английската провинция, бе убита в четвъртък в католическия квартал Крегън в Лондондери. Според полицията Маккий е била улучена, когато въоръжен мъж разкрил огън против на силите на реда, до които тя се намирала.
Нейната гибел, предшествана от атентат с кола бомба в Лондондери през януари, още веднъж разпали страховете, че дребни екстремистки групички се пробват да експлоатират напрежението, подбудено от английското решение за овакантяване на Европейския съюз, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР