Северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) заяви, че не може да

...
Северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) заяви, че не може да
Коментари Харесай

Северноирландските юнионисти няма да подкрепят споразумението на Джонсън за Брекзит

Северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) съобщи, че не може да поддържа препоръчаното от премиера Борис Джонсън и Европейски Съюз съглашение за Брекзит, съобщи Ройтерс.

" Не можем да подкрепим това, което се предлага за митниците и изискванията за предоставяне на единодушие и липсва изясненост по Данък добавена стойност ", се споделя в изказване на лидерката на ДЮП Арлийн Фостър и парламентарния водач на партията Найджъл Додс.

" Ще продължим да работим с държавното управление да реализиране на рационална договорка, която работи за Северна Ирландия и пази икономическата и конституционна целокупност на Англия ", прибавиха те.

Подкрепата на ДЮП за Джонсън в английския парламент е от решаващо значение, защото някои от съпартийците консерватори на премиера споделят, че не одобряват позицията му по въпроса за ирландската граница, който е главен препъникамък в съглашението за Брекзит, предава Българска телеграфна агенция.

Джонсън няма болшинство в английския парламент и без поддръжката на ДЮП е малко евентуално съглашението да бъде признато, отбелязва Асошиейтед прес.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР