Северноевропейците може да не успеят да посетят плажовете на Средиземно

...
Северноевропейците може да не успеят да посетят плажовете на Средиземно
Коментари Харесай

Съсипаният туризъм или ударът на COVID-19 по Южна Европа

Северноевропейците може да не съумеят да посетят плажовете на Средиземно море това лято поради ковид, само че дали техните държавни управления ще поддържат разрушения туристически бранш в южната част на Европа?

Традиционни плажни дестинации като Италия, Гърция, Испания и Португалия към този момент са измежду членовете на Европейски Съюз, изправени пред страшна борба с задълженията – и в този момент техните жизненоважни промишлености за пътувания и развлечения са пред колапс.

Заедно с още пет южни страни – Франция, Малта, Кипър, България и Румъния – през вчерашния ден те приканиха 27-членния Европейски Съюз да помогне за спасяването на този „ стратегически “ стопански бизнес.

Европейският съюз се стреми да сформира пакет от стопански тласъци за трилиони евро, с цел да започва стопанската система като цяло, когато завърши блокирането на страните, провокирано от ковид.

Но към този момент отблъснати един път, когато желаеха „ коронаоблигациите ” да бъдат споделени от северните им съседи, южните страни в този момент бият паника за изгубения летен сезон.

Европейската комисия има задачата да съгласува разпоредбите за обновяване, а през днешния ден 27 министри на туризма от държавите-членки организираха видеоконференция.

След това деветте южни членки излязоха с изказване.

„ В нашите страни туризмът съставлява стратегическа промишленост ”, обявиха те.

Южните страни приканиха за “хомогенни ” правила за пътешестване, опасявайки се, че частичното отдръпване на ограниченията за блокиране ще изкриви туристическия пазар и ще изолира нуждаещите се региони.

Брюксел на вятъра се опита да координира блокирането и да поддържа вътрешните граници на Европейски Съюз отворени, само че доста национални страни постановиха едностранни ограничавания за ненужни визити.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР