Северноатлантическият алианс заложи всичко в борбата си срещу Русия. Генералният

...
Северноатлантическият алианс заложи всичко в борбата си срещу Русия. Генералният
Коментари Харесай

Цялото ОНД ли ще се окаже под контрола на НАТО!? Алиансът залага всичко

Северноатлантическият алианс заложи всичко в битката си против Русия. Генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг сподели, че всички страни от Оперативно-наблюдателно дело ще попаднат под контрола на НАТО, в случай че Русия продължи " експанзията " против Украйна.

Това съобщи Столтенберг по време на конференцията по сигурността в Мюнхен. В същото време генералният секретар на НАТО акцентира, че Алиансът не заплашва Русия, само че е подготвен да пази съдружниците си.

“Ако задачата на Кремъл е да понижи наличието на НАТО по своите граници, тогава той ще получи още повече НАТО в следствие. Ако Кремъл желае да раздели Алианса, тогава ще станем още по-обединени”, означи Столтенберг.

Германският канцлер Олаф Шолц, изказвайки се на конференцията, също сподели, че нахлуването на Русия в Украйна би била " огромна неточност ". Високата централизация на съветски елементи по границите на Украйна, съгласно него, „ не е оправдана с нищо “. Германският канцлер назова неуместно и изказването на съветския президент Владимир Путин, че украинската войска провежда геноцид в Донбас.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР