Северноатлантическият алианс възнамерява да превърне Черноморския регион в арена на

...
Северноатлантическият алианс възнамерява да превърне Черноморския регион в арена на
Коментари Харесай

Захарова: НАТО иска мирният Черноморски регион да е арена за геополитически битки

Северноатлантическият алианс има намерение да трансформира Черноморския район в сцена на геополитически борби и съревнование, разяснява формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестява ТАСС.

Така дипломатът разяснява изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че алиансът може да изпрати бойни групи в Румъния . " Милитаризацията на Черноморския район е дългогодишна концепция на НАТО. Алиансът има намерение да трансформира този в действителност кротичък район на съдействие в друга сцена на геополитически борби и съревнование ".

Новото усилване на военното наличие на алианса слага под въпрос освен някои разпореждания от Основополагащия акт Русия-НАТО, само че и целия документ .
 Столтенберг загатна, че НАТО може да се застои в Югоизточна Европа
Столтенберг загатна, че НАТО може да се застои в Югоизточна Европа

Алиансът изпрати 48 ремаркета с военна техника на Румъния

По думите й Москва води миролюбива политика и е за поддържане на мира.

Русия не заплашва страните от НАТО и други страни и няма да ги нападна, сподели представителят на съветското външно министерство.

" Русия не заплашва страните от НАТО, няма да ги нападна, както и... други страни . Ние организираме миролюбива политика, ние отстояваме мира. "

Захарова също по този начин назова " невъзможни нелепости " изказванията на НАТО, че съветските войски покрай украинската граница заплашват алианса .

Безкрайните договаряния не са в границите на нашите ползи , само че ние сме подготвени да продължим разговора с отчитане на целия комплекс и целокупност на нашите начинания по гарантиране на сигурността, добави тя.
 НАТО и Европа още не виждат евакуиране, а единствено придвижване на съветски войски
НАТО и Европа още не виждат евакуиране, а единствено придвижване на съветски войски

Западните сътрудници още веднъж обявиха единството си пред опасността от Русия

Вашингтон се пробва да вземе европейския газов пазар от Русия , тъй че дестабилизирането на обстановката в Украйна е било от изгода през всичките тези години, изясни тя.

" Енергийното съдействие на Русия с европейските страни е като кост, заседнала в гърлото на Вашингтон , който желае да отвоюва следващ пазар и още повече, като газовия. Следователно дестабилизирането на обстановката в Украйна, посредством която нашият газ е доставян в Европа, им е бил потребен през всичките тези години ".

" Северен поток 2 " е план, който те се пробваха да забавят по всевъзможен вероятен метод , да предотвратят появяването му въобще, по-късно да спрат строителството, по-късно не може да бъде пуснат в употреба, а в този момент и да изясняват на целия свят, че ще го спрат, като измислят различен тип съветска " опасност ", с цел да наложат още повече наказания под този претекст и да имат още повече причини, с цел да изплашат европейците с вероятността да не получават енергийни запаси от нас ".

Тя разяснява, че Русия е благонадежден снабдител на газ и други енергийни запаси както за Европа, по този начин и за страни от други райони. " Ние доставяме и ще доставяме енергийни запаси с десетилетия, като го вършим при взаимно преференциални условия ".
 Европейски Съюз е квалифициран за отчасти прекъсване на доставките на газ от Русия
Европейски Съюз е квалифициран за отчасти прекъсване на доставките на газ от Русия

През януари Съюзът е внесъл рекордните 10 трлн. куб. м синьо гориво
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР