Северноатлантическият алианс трябва да има предвид разпоредбите на учредителния акт

...
Северноатлантическият алианс трябва да има предвид разпоредбите на учредителния акт
Коментари Харесай

Москва напомни на НАТО за основополагащия им акт

Северноатлантическият алианс би трябвало да има поради наредбите на учредителния акт при построяването на сили в Източна Европа, сподели представителят на външното министерство Мария Захарова.

„ Когато създава проекти за подсилване в Източна Европа, НАТО не би трябвало да не помни за наредбите на учредителния акт за връзките сред Русия и алианса. Не сме чували да са излезли от този документ или да са се отказали от него “, цитира РИА Новости Захарова.

Руското управление признава, че актът „ ще го реализира ориста на другите съглашения, които те са престанали да смятат за обвързващи за себе си “, сподели дипломатът.

По-рано медиите оповестиха, че военни учения с присъединяване на военните от НАТО Steadfast Cobalt 2022 ще се проведат в Чехия вместо в Полша, а ученията Trojan Footprint ще се проведат в Унгария и Словакия.

Припомняме, че главният акт за взаимните връзки, съдействие и сигурност сред Руската федерация и НАТО беше подписан в Париж през 1997 година В преамбюла на контракта се показва, че страните не се смятат взаимно за съперници.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР