Северният регион на Италия Пиемонт заяви в неделя, че временно

...
Северният регион на Италия Пиемонт заяви в неделя, че временно
Коментари Харесай

Италианският регион Пиемонт временно спира ваксинацията с AstraZeneca

Северният район на Италия Пиемонт съобщи в неделя, че краткотрайно стопира имунизацията с AstraZeneca , откакто преподавател от град Биела е умрял след имунизация в събота, оповестява " Ройтерс ".

Няма информация за какво и по какъв начин е умрял учителят , решението е превантивно и районът чака резултатите от инспекции, които ще ревизират употребяваната партида и дали има връзка сред гибелта и имунизацията , съобщи районното държавно управление.

" Това е акт на изключителна нерешителност , до момента в който ние ревизираме дали има връзка. Към днешна дата не е имало сериозни проблеми с използването на ваксини ", се споделя в изказването на Луиджи Дженезио Икарди, началник на районните здравни служби.

В четвъртък италианският орган по медицина Aifa AstraZeneca, като съгласно информация, решението е взето след гибелта на двама мъже в Сицилия.
 Ирландия спря използването на имунизацията Oxford-AstraZeneca
Ирландия спря използването на имунизацията Oxford-AstraZeneca

Като защитна стъпка

Aifa сподели, че възбраната е защитна мярка, добавяйки, че не е открита връзка сред имунизацията и последвалите " съществени нежелани събития ".

, Дания, , и Исландия краткотрайно стопираха използването на имунизацията поради формиране на тромби. Няма открита връзка сред имунизацията и страничните реакции. .

Регулаторната Европейска организация по медикаментите съобщи, че няма индикации, че събитията са породени от имунизацията , мнение, което се повтаря от Световната здравна организация в петък. AstraZeneca също съобщи, че не е разкрила доказателства за нараснал риск от дълбока венозна тромбоза.
 Трима здравни служащи в болница в Норвегия след ваксиниране с AstraZeneca
Трима здравни служащи в болница в Норвегия след ваксиниране с AstraZeneca

Случаите се изследват, като препаратът към този момент е спрян от приложимост

По-рано в неделя италианският министър на опазването на здравето Роберто Сперанца съобщи, че имунизациите в Италия и Европа са " ефикасни и безвредни ", като се правят всички инспекции.

EMA съобщи в четвъртък, че . Европа се бори да форсира стартирането на ваксини след закъснение на доставките от Pfizer и AstraZeneca, макар че новите случаи са скочили в някои страни.

, които краткотрайно стопираха използването на имунизацията поради вероятни странични реакции.
 СЗО: Няма причина да се стопира имунизацията на AstraZeneca
СЗО: Няма причина да се стопира имунизацията на AstraZeneca

Германия ще продължи да я прилага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР