Северният остров Гренландия отдавна претендира да е домът на Дядо

...
Северният остров Гренландия отдавна претендира да е домът на Дядо
Коментари Харесай

Дания отстъпи Дядо Коледа на Финландия

Северният остров Гренландия от дълго време претендира да е домът на Дядо Коледа и хиляди деца изпращат писмата си до Добрия дъртак на тамошния му адрес. Тази традиция обаче може да се промени, съобщи Reuters.

Лике Якабоилу, шеф на промоционалната туристическа организация " Посетете Гренландия ", сподели по радиото, че в други страни свързват Дядо Коледа с Финландия.

" Не можем да съперничим на цирка, предлаган от финландците " - призна тя.

В Дания мислят, че Дядо Коледа живее в Гренландия, само че съгласно финландския фолклор, домът му е в далечната планина Корвантунтури в Източна Лапландия. Мнозина го свързват със селото на Дядо Коледа до Рованиеми в Северния полярен кръг, където има доста магазини с дарове, заведения за хранене, впрягове с елени и други атракции.

" Предпочитаме Гренландия да бъде дестинация за аванютристи, за хора, които желаят да видят Северното зарево или да се повозят на шейни, теглени от кучешки впрягове " - добави Якабоилу.

Тя изясни, че през 90-те години на предишния век е имало маркетингова акция, която да наложи Гренландия като дом на Дядо Коледа, само че тя не е постигнала финансов триумф.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР