Северният испански град Понферада се изправи срещу измама, обхванала и

...
Северният испански град Понферада се изправи срещу измама, обхванала и
Коментари Харесай

Маркировката на "Камино де Сантяго" се фалшифицира

Северният испански град Понферада се изправи против машинация, обхванала и други общини по известния поклонически път " Камино де Сантяго ", който десетки хиляди хора от целия свят минават от година на година, написа " Ел Паис ".

Става дума за подправени табели, с които поклониците се отклоняват към места за настаняване и заведения за хранене настрана от същинския поклонически път към Сантяго де Компостела.

Така пешеходците си основават неподходящо усещане от самия " Камино ", както е прочут маршрутът в целия свят., разяснява ръководителят на асоциацията на приятелите на " Камино де Сантяго ", обхващаща общините по маршрута, Роже де ла Круз.

Понферада е един от пунктовете по най-популярния " френски " 800-километров път към Сантяго де Компостела, където се намират мощите на св. Яков, един от учениците на Исус Христос. Пътят е в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

Маршрутът е маркиран с изображенията на жълти лъчи, излизащи от една точка, на наследник декор, само че някои хитреци фалшифицират табелите и отклоняват поклонниците безусловно към нищото, възмущават се деятелите.

 Маркировката на
© Драгомира Монева

През лятото на 2016 година членовете на службите за гражданска отбрана и студентите от Испанската езикова школа са ревизирали трасето и са заличили подправените маркери, само че те се появяват още веднъж и още веднъж. Така да вземем за пример, притежател на бар отклонявал пилигримите към заведението си, само че по този начин те се налагало да прекосяват промишлена зона с голям брой камиони.

" Сигнализацията на " Камино " е свещена и не би трябвало да се трансформира за комерсиална или персонална полза, настояват членовете на асоциацията.

Намерението е маркировката по целия поклонически маршрут да се стандартизира, тъй че преминаващите да са сигурни, че се движат по вярната пътека. Провинция Кастиля и Леон е първата, която пробва да постави ред в формалните знаци на " Камино " -то, само че членовете на асоциацията упорстват страната също да се засилва и да постанова наказания на нарушителите.

Туристическият офис на Галиция регистрира, че през първата половина на тази година броят на поклонниците е с 10% по-голям по отношение на същия интервал на предходната и чака до края на годината да посрещне общо 300 хиляди души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР