Северният флот на военноморските сили на Народоосвободителната армия на Китай

...
Северният флот на военноморските сили на Народоосвободителната армия на Китай
Коментари Харесай

Китай се въоръжи с нови самолети за радиоелектронна война

Северният флот на военноморските сили на Народоосвободителната войска на Китай одобри на въоръжение нови самолети за радиоелектронна война, основани въз основата на бомбардировачите H-6. Информацията е на Asia Times.
Самолетите за радиоелектронна война ще извършват няколко съществени задания, в това число заглушаване на информационните системи на врага, подтискане на радарните системи и системите за ориентиране на ракетите и други оръжия, за откриване местоположението на радарите и предавателните антени. Новите самолети за радиоелектронна война могат да прикрият дислоцирането на войските посредством ослепяване на вражеските системи.



Самолетът H-6G е оборудван със специфични контейнери за водене на радиоелектронна война. Техническите елементи не се разкриват и единствено е известно, че това са същите системи, които се употребяват и в палубните изтребители J-15.



Досега самолетите H-6G се използваха в китайката войска за ориентиране и ръководство на крилати ракети. Те са създадени въз основата на H-6 и признати на въоръжение през 1990-те години. Asia Times заяви, че тези летателни апарати са конвертирани в нови самолети за радиоелектронна война.

През месец март предходната година министерството на защитата на Китай одобри на въоръжение новия изтребител J-20. По този метод Китай стана втората страна в света след Съединени американски щати, разполагаща с изтребители от пето потомство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР