Северните и източните части на САЩ са обхванати от изключително

...
Северните и източните части на САЩ са обхванати от изключително
Коментари Харесай

Студове превърнаха американски градове в ”хладилни камери”

Северните и източните елементи на Съединени американски щати са обхванати от извънредно студена вълна. Температурите там паднаха до минус 40 градуса по Целзий. Там се готвят за мразовито начало на новата година.

Температурата в Интернешънъл Фолс, щата Минесота, оповестил се за "Хладилната камера на страната ", падна до минус 37 градуса, като счупи предходния връх от минус 32 градуса, подложен през 1924 година В Хибинг температурата падна до минус 28 градуса, подобрявайки остарелия връх от минус 27 градуса от 1964 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази седмица град Ери, щата Пенсилвания, беше покрит от над метър и половина сняг.

Метеоролозите предизвестяват за заплаха от измръзване поради арктическия въздух, нахлул в централната част на страната и разпространяващ се на изток.

Планираното гмуркане в ледени води в първите часове на 2018 в два града в Ню Джърси бе анулирано, а посрещачите на Новата година на Таймс Скуеър в Ню Йорк могат да чакат рекордно ниски температури, съобщи сътрудник на БНР.

Свирепото време бе упрекнато за гибелта на няколко души, като съгласно телевизия Си Би Ес в Чикаго 62-годишен мъж е умрял от прекомерно дълго излагане на студа. В Канзас зимните условия се счита, че са предизвикали злополука, при която са починали четирима.

АП, представена от БНР, оповестява, че в Охайо куче е намерено вледенено - мъртво пред къща в Толедо, където прогнозата е била за минус 11 градуса. Стопанинът на кучето, който не живее там и се грижи за домашните си любимци от разстояние, е декларирал, че не знае по какъв начин кучето се е озовало на открито. Разследващи са разкрили друго куче в къщата, което е било премръзнало.

Междувременно асоциация за обезпечаване на помощи за отопление предвижда повишаване на разноските в тази категория, откакто през миналите две години те са били относително ниски. От асоциацията разясняват, че президентът Доналд Тръмп е отпуснал към този момент 90 % от средствата по стратегия за помощ за отопление - стратегия, която президентът имаше желание да спре.

Тръмп попадна в новините за времето и с изявлението си в Туитър, че източният бряг не би било зле да се възползва от световното стопляне. Президентът добавя „ световното стопляне, за което нашата страна сама щеше да заплати трилиони долари “.

При -40°C Тръмп се подигра с световното стопляне >>

Тръмп нееднократно е изразявал песимистичност по отношение на научните изводи за климатичните промени и по-рано тази година отдръпна страната от Парижкото съглашение за климата.

*Марс е много по-студена планета от Земята. Температурата на марсианската повърхнина варира от -125° C наоколо до полюсите през зимата, до 20° C по обяд покрай екватора. Средната температура на Марс е към -60° C.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР